Weg met stress

Zo kom je van je stress af

Stress, spanning, zorgen. Ze eisen veel van je lichaam en geest. Wil je nu ook eindelijk van je stress af en rust vinden? Begin dan met de volgende stappen.

Creëer overzicht

Het vinden van rust, begint met het creëren van overzicht. Als je veel en erg gestrest bent is dat namelijk het eerste wat je kwijtraakt. De makkelijkste manier om overzicht te creëren en te weten wat er speelt in jouw leven, is het bijhouden van een uitgebreide agenda.

Stel prioriteiten

Wat is echt belangrijk voor jou? Of beter gezegd: wat maakt jou echt gelukkig. Focus je op deze dingen en besteed hier ook de meeste tijd aan. Bijvoorbeeld:

Je gezin is het allerbelangrijkst, vervolgens je inkomen en daarna je vrienden.

Maak op basis van deze dingen je agenda. Schrijf eerst de dingen in die echt moeten gebeuren (je vaste werktijden). Daarna schrijf je op wat het belangrijkst is (dus alles wat met je gezin te maken heeft). Als laatste komen activiteiten van je vrienden aan bod. Het kan voorkomen dat je voor je vrienden een paar keer geen tijd hebt. Accepteer dit en ga deze activiteiten er niet tussen proppen. Daardoor is namelijk de stress ontstaan!

Een doel hebben

Maak vervolgens een doel voor jezelf. Wat wil jij bereiken het komende jaar? Dit doel krijgt de hoogste prioriteit en zorgt ervoor dat je gefocust blijft. Door die focus heb je minder last van stress.

[xyz-ihs snippet=”bolstress”]