Twee manieren om bij jezelf te blijven

mediteren

In het dagelijks leven is er zoveel te doen, dat het soms onmogelijk lijkt om echt bij jezelf te blijven. Gelukkig is bij jezelf blijven met deze tips niet heel moeilijk.

1. Blijf je bewust van je gevoel.

Soms ontkom je er niet aan om iets tegen je gevoel in te doen en dat is niet erg. Het belangrijkste is dat je weet wat je voelt. Je gevoel geeft je namelijk aan wat JIJ, de echte jij, jouw kern vindt.
Daarna kun je altijd met je verstand en gevoel samen nog een overweging maken, om te kijken wat je het beste kunt doen.

Als jij je bewust blijft van je gevoel, blijf je weten wie je bent en wat je wilt. Je kent jezelf dus en kunt daardoor veel beter bij jezelf blijven.

2. Mediteren

De tweede grote truc om bij jezelf te blijven is rust. En de meest intense, diepe rust, die je heel dicht bij jezelf brengt, is mediteren.

Met een goede meditatie oefening, zeker als deze gecombineerd is met mindfulness, wordt je allereerst bewust van je lichaam en alles wat daarin speelt.
Daarnaast wordt jij je bewust van alles wat er in je hoofd en gevoel speelt.

En misschien wel het allerbelangrijkste. Een goede meditatie zorgt voor pure rust. Pure rust, zeker als deze lichamelijk en geestelijk is, zorgt er op zich al voor dat je goed bij jezelf kan blijven in de dagelijkse hectiek.

Hoe vaak je mediteert, hangt eigenlijk van jezelf af. Voor de meeste mensen werkt het heel prettig als ze twee keer per week mediteren.

Wil je meer met je gevoel of met mediteren? Dan is Lifecoaching iets voor jou!

[xyz-ihs snippet=”bolboekenrust”]