10 tips voor meer energie

10 tips voor meer energie

Eet gezond

Het lichaam heeft de juiste voedingsstoffen nodig om goed te functioneren en al zijn taken te volbrengen. Zorg dus voor voldoende groeten en fruit en eet niet te vet of te veel suikers. En goede voedingssupplementen kunnen ook geen kwaad.

Eet niet te veel, maar ook niet te weinig

Als je veel meer eet, dan je lichaam nodig heeft, is het lichaam veel energie kwijt aan het verteren van het voedsel en daarnaast word je dan te zwaar.

Het is ook zeer belangrijk om niet te weinig te eten. Eet dus echt een ontbijt, een lunch en eet ook echt goed avondeten. Alleen zo komt het lichaam aan voldoende energie.

Beweeg voldoende

Door te bewegen komt alles in het lichaam op gang, dus ook de energiestroom. Beweging zorgt dus voor meer energie!

Vitamine D

Een veel voorkomende reden voor vermoeidheid is een tekort aan vitamine D. Ons lichaam maakt vitamine D aan onder invloed van zonlicht. Aangezien we in Nederland niet voldoende zonlicht op onze huid krijgen, loopt een groot deel van ons met een vitamine D tekort rond. De huisarts kan controleren of je een vitamine D tekort hebt en of je dus baat hebt bij supplementen.

Adem diep in en uit

Door dieper in en uit te ademen, komt er meer zuurstof in het lichaam terecht.
Daarnaast heeft diep in en uit ademen een ontspannende invloed op de geest.

Zorg voor voldoende slaap

We hebben als mens zijnde slaap nodig. Tijdens de slaap voert het lichaam onderhoudswerkzaamheden uit. Het lichaam herstelt dus tijdens het slapen.

We hebben ook onze slaap nodig om de geest de mogelijkheid te geven om gedachtes, gevoelens en indrukken te verwerken. Dit gebeurt door middel van dromen.

Neem tijd voor jezelf

Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen. Alleen jij weet wat je nodig hebt. Neem dan ook de tijd voor jezelf om de dingen te doen waar jij behoefte aan hebt.

Het beste is als je minimaal 3 keer per week een moment voor jezelf pakt.

Weet wat je wilt

Een doel waar je naartoe kunt werken geeft kracht en energie. Het geeft je iets om naar te verlangen en over te dromen. Het is een goede stimulans om door te gaan.

Creëer overzicht

Als jij je leven kunt overzien, heb je meer rust en juist dat zorgt voor meer energie.

Ken jouw grenzen

Er is niks zo vermoeiend als het overschrijden van je eigen grenzen. Weet dus wat je aankan en wat te ver gaat. Zowel lichamelijk als geestelijk.

[xyz-ihs snippet=”bolleefinhetnu”]

3 reacties

  1. Yo tambien adoro estos temas, me apasionan a la vez que me asustan.tambien e vivido varias cosas demasiado raras para ser casualidad, estoy ansiosa de entrar en tu sala pronto.un saludo a todospd. el video me ha dado un vuelco al corazon que me ha dejado medio tonta, ami me pasa eso y me desmayo ahi mismo…espero no comprobarlo..pero es un montaje no¿?todo no puede acabar aqui…

  2. : Pour les souris, je doute que ce soit si compliqué que ça. On emploie beaucoup les labyrinthes en croix (gammée malheureusement…) pour le comportement d'exploration. Et Barnes avait mis en place une plateforme à douze bras pour la mémoire spatiale.

Reacties zijn gesloten.