Soulmates

soulmates

Zielsverwanten, ook wel soulmates genoemd, zijn mensen die door middel van hun ziel verbonden zijn. Het is een intense innerlijke verbinding waarbij je elkaar door en door kent. Het lijkt wel een droom.

Het is een droom

Om te beginnen wil ik duidelijk maken dat de ideale (droom) vorm van soulmates er niet zomaar is.  Om dat stadium te bereiken moet er namelijk veel werk geleverd worden. Het vraagt van jou en van je partner dat jullie compleet in contact staan met jullie eigen gevoel. Iets wat in de huidige maatschappij niet echt gewaardeerd wordt.

In de huidige maatschappij moet je vooral kunnen denken en werken en daarom wordt aan de meeste van ons geleerd dat we onze gevoelens moeten negeren. Alleen hierdoor is het al moeilijk om echt contact met jouw soulmate te krijgen. Bij soulmates draait het namelijk om gevoel.

De juiste manier van omgaan met je gevoelens is ze te voelen en te accepteren. Wel moet je hierbij denken om je reactie aan de situatie aan te passen.

Je soulmate vinden

Ook vind je jouw eigen soulmate door je gevoel te gebruiken. Als je jouw soulmate tegenkomt voel je namelijk een innerlijke rust en herkenning. Misschien voel je zelfs een soort opluchting.

Het is belangrijk het verschil te kennen tussen een soulmate en iemand die je uit een vorig leven kent. Dit is een persoon die je waarschijnlijk jaren gekend hebt en daardoor ook een gevoel van rust en herkenning oproept.

Bij iemand die je uit een vorig leven kent, gaat alles vanzelf. Vaak hoef je elkaar niet veel uit te leggen. Bij soulmates is de kans dat je elkaar juist heel veel uit moet leggen heel groot, jullie zijn namelijk al zolang (onbewust) naar elkaar op zoek en jullie zijn elkaar nog nooit tegengekomen. In die zoektocht hebben jullie allebei zoveel meegemaakt en dit heeft jullie gevormd tot wie jullie zijn.

Je soulmate kun je ook herkennen aan het feit dat jullie bij elkaar blijven. Echte soulmates blijven namelijk met elkaar in contact staan. Als jullie elkaar dan in het echt ontmoeten, verbindt dit contact jullie op zo’n manier dat jullie elkaar nooit meer los kunnen laten.

Bij je soulmate blijven

Ik ben ervan overtuigd (in tegenstelling tot andere) dat je bij je soulmate blijft als je deze eenmaal hebt gevonden. Iemand met wie je zo’n sterke verbinding hebt, kun je niet meer loslaten en dat geldt voor beide kanten.

Zoals ik al zei, moet je juist heel veel praten met je soulmate, omdat jullie alle twee totaal verschillende dingen hebben meegemaakt. Dit betekent ook dat jullie weleens ruzie kunnen maken. De verbinding houdt jullie bij elkaar.

Verder geloof ik dat soulmates ook in volgende levens bij elkaar blijven, maar dan ook van het begin af aan. Misschien komen soulmates helemaal niet meer terug naar de aarde, maar blijven in de energiewereld.

[xyz-ihs snippet=”boltalenvandeliefde”]