Mogelijke oorzaken van vermoeidheid

Vermoeidheid

Vermoeidheid kan veel verschillende oorzaken hebben. Je kunt bijvoorbeeld veel te laat naar bed zijn gegaan of je kan last van je hormonen hebben.  Als je gedurende langere tijd moe bent, is het verstandig om even langs de huisarts te gaan.

Slapeloosheid

Slaapproblemen komen in veel verschillende vormen en maten. Zo kan het zijn dat je slecht inslaapt, veel wakker wordt of niet wakker kunt worden. Het kan ook zijn dat je dat allemaal hebt. Hierdoor kun je verschrikkelijk vermoeid raken.

Slapeloosheid wordt vaak veroorzaakt door stress, maar het kan ook door vele andere dingen veroorzaakt worden. Als je dus echt slecht slaapt, is het aan te raden dat je naar de huisarts of andere therapeut gaat.

Zwangerschap

Als een vrouw zwanger is, vergt dit veel van haar lichaam. Er vinden veel veranderingen plaats en dat kost veel energie. Van een zwangerschap kun je dan ook heel moe worden. Als je onverklaarbaar moe bent, is het dus ook verstandig om een zwangerschapstest te doen. Dit is helemaal op zijn plaats als je menstruatie is uitgebleven of minder hevig is geweest

Vermoeidheidsziektes

De Ziekte van Pfeiffer en Cytomegalie zijn ziektes waar je verschrikkelijk moe van kan worden. Het kan lijken alsof je tegen een muur aan loopt.

Daarnaast kan een ontsteking ergens in je lichaam en zelfs een gewone griep voor vermoeidheid zorgen.

Vitaminen of mineralen tekort

Ons lichaam heeft verschillende vitamine en mineralen nodig om energiek te blijven. De belangrijkste, waarvan veel van ons een tekort aan hebben, zijn vitamine D, vitamine B12 en ijzer.

Stress

De meest voorkomende oorzaak van vermoeidheid is natuurlijk stress. Als je te veel van jezelf vraagt, komt je hele zijn in opstand en word je moe. Als je moe bent en je hebt veel last van stress, dan is het heel belangrijk dat je actie gaat ondernemen om van je stress af te komen.

Het kan zijn dat je hier hulp bij nog hebt. Gelukkig zijn er genoeg therapeuten die je hierbij kunnen helpen.

[xyz-ihs snippet=”bolvermoeidheid”]