Meer geluk: positief zijn

Positief zijn, maakt gelukkig.

Positiviteit en geluk zijn twee begrippen die met elkaar verbonden zijn. Echt gelukkig zijn, kan namelijk pas als je ook positief ingesteld bent. Dit is tegenwoordig helaas niet zo eenvoudig meer, maar met deze tips en informatie word je al snel positiever.

De eerste stap naar positiviteit

Om te beginnen mag jij je realiseren dat je op zoek bent naar positiviteit, anders zou je dit artikel niet lezen. Dat jij jezelf aan het informeren bent is heel waardevol. Dat betekent namelijk dat je positiever wil worden! Een betere eerste stap is er volgens mij niet.

Hoe positief ben je nu?

Nu is het tijd om je te realiseren dat je al een stuk verder bent dan een jaar geleden. Maak gebruik van de onderstaande schaal, de schaal van positiviteit, en beantwoord de volgende vragen:

Met deze schaal kun je zien hoe positief jij nu bent.

  • Op welk getal sta je nu?
  • Waar stond je een jaar geleden?
  • En waar wil je komen te staan?

Positieve dingen

Pak een  vel papier en een pen en schrijf 10 dingen op die goed zijn in jouw leven en waar jij van geniet. Dit kunnen personen zijn, maar ook dieren, situaties of bezigheden. Alles kan.

Als je elke dag drie dingen opschrijft die positief zijn in jouw leven, leer jij je hersenen aan te focussen op positieve dingen. Zo ben je al snel een stuk positiever en dus gelukkiger!

Pak de schaal van positiviteit er regelmatig bij

Als je elke maand de vragen bij de schaal van positief herhaalt en je eigen antwoorden opschrijft, zie je jezelf vooruitgaan. Daar wordt je natuurlijk helemaal vrolijker van.

Om dit makkelijker te maken, kun je hieronder een gratis PDF downloaden met de schaal en de bijbehorende vragen.

[ddownload id=”154″ text=”De schaal van positiviteit ” style=”button” color=”grey”]

 

[xyz-ihs snippet=”bolpositiviteit”]

Een reactie

Reacties zijn gesloten.