Meer geluk: even geen sociale media meer

Van sociale media kun je heel ongelukkig worden.

Twitter, Facebook, Google+. Het zijn allemaal plaatsen waar je kunt zien wat er bij de mensen om je heen speelt. Helaas kunnen we juist hier ongelukkig van worden.

Ongelukkig omdat we niet kunnen helpen

Een van de redenen dat de updates van onze familie en vrienden ons ongelukkig kunnen maken, is dat we ze niet kunnen helpen. Dit komt omdat de berichten die ze plaatsen vaak geen hulproepen naar jou zijn. Vaak plaatsen ze de berichten om even van zich af te schrijven.

Als je de updates niet ziet, voel je ook de drang om te helpen niet en doet het dus ook geen pijn als je niet kunt helpen. Realiseer je hierbij ook dat als ze jouw hulp nodig hebben, ze naar jou toe zullen komen.

Ongelukkig door het geluk van andere

Een ander probleem van social media is dat het vaak een vertekent beeld van de werkelijkheid geeft. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand alleen maar leuke dingen en foto’s deelt. Als het dan even niet zo lekker gaat met jou, is het menselijk dat je hier (licht) jaloers of verdrietig van wordt. De vraag: ‘waarom hij/zij wel en ik niet?’ kan de kop op steken en je  ongelukkig maken.

Mocht dit gebeuren, raak dan niet gefrustreerd met jezelf. Je bent gewoon een mens. Het goede nieuws is dat je er ook nog eens aan kan werken.

Daarnaast kun jij je realiseren dat ook deze (schijnbare) gelukkige mensen ook maar mensen zijn, net als jij. Dit kan twee dingen betekenen: ze zijn niet zo gelukkig als ze zich voordoen of ze zijn het wel en jij kan het ook zijn!

Dus even geen sociale media meer

Wil jij weten of je gelukkiger bent zonder Facebook en Twitter? Kijk er dan een paar dagen niet op en ervaar het verschil.

Je kan dan gelijk testen of je niet verslaafd bent aan social media. Dit is heel belangrijk, want een verslaving maakt ook heel ongelukkig.

[xyz-ihs snippet=”bolgelukkigzijn”]