Lukt het maar niet om je doelen te bereiken?

Wat is jouw intentie?Wil het maar niet lukken om je doel te bereiken? Lijkt het net of iedereen je tegenwerkt en niet met je samen wil werken? Dan kun je jezelf afvragen met welke intentie je doet wat je doet.

Je intentie of je motivatie om iets te doen bepaald namelijk wat je uitstraalt en daarmee uiteindelijk ook hoe je op andere overkomt.

Hoe zorgt je intentie voor je uitstraling en hoe zorgt het ervoor dat je je doelen bereikt.

Je intentie of de reden waarom je iets doet speelt ongemerkt heel vaak door je hoofd als je aan de slag bent.
Een artiest die aan geld verdienen denkt, kan tijdens het maken van zijn creatie bijvoorbeeld denken: ‘Zo even heerlijk ontspannen’. De intentie van deze artiest is dus heerlijk ontspannen. Dat is de hoofdreden dat hij werkt aan zijn project.
Natuurlijk zal daaronder ook nog wel een intentie liggen om geld te verdienen, maar dat is bij deze artiest minder belangrijk dan zijn ontspanning en rust.

Deze gedachte, zoals bijvoorbeeld: ‘Heerlijk even ontspannen’ hoort bij een gevoel, in dit geval een rustig gevoel en dat gevoel en die gedachte zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Elke keer als de artiest aan ontspanning denkt, komt het rustige gevoel naar boven en elke keer als hij zich ontspannen voelt, komen de ontspanningsgedachtes naar boven.

En aangezien het lichaam de houding aanneemt van het gevoel wat dat iemand van binnen heeft, zal het lichaam van deze artiest, bij het gevoel en de gedachte, een ontspannen houding aannemen.
Deze lichaamshouding wordt door anderen mensen opgepikt, zowel bewust als onbewust, en maakt de artiest een zeer fijn persoon om mee om te gaan als hij met zijn werk bezig is.
Juist daardoor hebben deze anderen mensen ook heel veel aandacht voor zijn werk, want daar straalt zijn heerlijke rust in door.
Daardoor verkoopt de artiest meer werken en kan hij leven van zijn kunst. Wat nu precies zijn doel is.

Eigenlijk komt het dus op het volgende neer:

Intentie –> Gedachte Gevoel –> Lichaamshouding –> Uitstraling –> Effect op anderen mensen –> Wel of Geen succes

Wat zijn succesvolle intenties?

Hieruit kun je concluderen dat succesvolle intenties degene zijn die jou gelukkig maken. Een goede intentie is bijvoorbeeld genieten of iets doen omdat je het heel leuk vindt.
Daaronder mag natuurlijk altijd de super gezonde intentie liggen om geld te verdienen.

Wil jij een keer sparren over jouw intenties? Kijk dan eens een keer voor een sessie bij een Lifecoach.

[xyz-ihs snippet=”bolsucces”]

Een reactie

  1. Door het zetten van kleine stappen worden niet alleen belangrijke regelmatige successen gehaald, ook kunnen ideeen gemakkelijk worden bijgesteld.

Reacties zijn gesloten.