Wat is rust?

Vind rust door te accepteren.

Het lijkt me toepasselijk om in de eerste artikelen op deze blog in te gaan op de betekenissen van de onderwerpen waar ik het meest over ga schrijven. In dit eerste artikel wil ik dan ook graag uitleggen wat ik onder rust versta.

De algemene betekenis van rust

Als voorbereiding van dit artikel ben ik op zoek gegaan naar de betekenis van rust in het woordenboek. De betekenissen die ik vond, kwamen erop neer dat rust een toestand na inspanning is of een toestand waarin er geen activiteit is.

Dit is eigenlijk een logische betekenis, omdat veel mensen alleen op die momenten rust ervaren, maar dat is voor mij niet wat rust precies inhoudt.

Wat houdt rust in?

Rust is een gevoel. De sensatie van echte rust is te voelen van het fysieke lichaam tot in de kern van de ziel. De stress is weg en er is pure ontspanning.

Dit betekent niet dat alles goed gaat of alles goed is. Er kunnen weldegelijk dingen spelen in het leven, terwijl je rust ervaart.

De kern van het ervaren van rust ligt in het accepteren van alles wat er is. Als je pure rust wilt hebben, is het belangrijk dat je accepteert wat er is, doet wat je kan doen en de dingen loslaat waar je niks aan kunt doen.

Rust ervaren

Het is logisch dat je niet continu rust kunt ervaren. Vaak zijn er daarvoor te veel dingen in ons leven die ons te diep raken om het te accepteren.

Als je aan de slag wilt gaan met jouw stress en het ervaren van rust, is het aan te raden om te gaan voor zoveel mogelijk rust en niet voor continue rust.

Dit maakt het doel haalbaar en elk moment meer rust is dus eigenlijk al het bereiken van jouw doel. Alleen dat al zorgt voor meer rust!

[xyz-ihs snippet=”bolrust”]