Verzorg een plant en kom tot rust

Verzorg een plant en kom tot rust

Iets verzorgen helpt je om meer rust te vinden in je leven. Dit komt omdat je dan ergens echt mee bezig bent en deze focus zorgt voor rust. Daarnaast zie je resultaten van je inzet.

Zorgen voor een plant

Een plant verzorgen kan heel simpel zijn. veel planten hebben namelijk weinig aandacht nodig. Je kunt bijvoorbeeld voor een plant kiezen die je maar een keer per week een beetje water hoeft te geven. Simpel toch?

De truc is dat je dat momentje in de week gebruikt om rustig te worden. Dit kun je doen door meerdere keren gedurende de week tegen jezelf te zeggen dat het water geven van jouw plant je rust momentje is. Dit slaan je hersenen namelijk op.

Het groter aanpakken

Hou je van een iets grotere uitdaging? Dan kan je natuurlijk ook een plant nodig die meer aandacht nodig heeft. Misschien begin je niet gelijk maar met een zaadje. Deze laat je dan ontkiemen (in wat vochtige watten) en plaats je vervolgens in wat aarde in een plantenbakje. Zo zie jij je plant echt opgroeien en moet je hem zeker meerdere keren verpotten.

Planten die hiervoor geschikt zijn

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar planten bloemen geven. Dit geeft je een echt resultaat van je inzet. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een orchidee.

Een andere mogelijkheid is dat je begint met een klein boompje zoals een appelboom of perenboom en deze binnen verzorgt en vervolgens in de tuin plant

Andere planten die makkelijk in verzorging zijn, zijn:

  • De palmvaren
  • Sansevieria cylindrica
  • Aloe vera
Scarlet Le Pair

Over Scarlet Le Pair

Ik ben een passievolle, jonge vrouw die mensen graag rust en geluk brengt. Dit doe ik in het dagelijks leven als persoonlijk begeleider. Daarnaast heb ik een grote passie voor schrijven. Deze passie zet ik hier in om jou informatie te geven over ontspanning en genieten. Warme groet, Scarlet Le Pair

Comments are closed.