Verliefd zijn en houden van

verliefd zijn en houden van

Een relatie krijgen is in deze maatschappij een van de normaalste dingen die er is en het is bijna een verplichting. Door deze verplichting vergeten we bijna waar het echt om draait: verliefd worden en houden van elkaar. 

Hoe begint een relatie?

Een relatie kan beginnen met verliefdheid. Verliefdheid herken je aan dat tintelende gevoel in je buik en het gevoel dat je jezelf verliest als degene op wie je verliefd bent bij je in de buurt is.

Een relatie kan ook beginnen zonder dat er sprake is van echte verliefdheid. Een vriendschap die al jaren duurt kan bijvoorbeeld ook omslaan in een relatie. In dit soort gevallen gaat het om het vertrouwen wat er is en het gevoel van veiligheid. Je kent elkaar door en door en bent aan elkaar gewend.

Ook kan je iemand tegenkomen waar je gelijk zoveel van houdt dat  jullie eigenlijk gelijk aan een relatie beginnen. Er kan dan een diepere verbinding zijn die de aantrekkingskracht veroorzaakt. Dit is heerlijk, dus geniet ervan.

Wat is houden van?

Houden van is eigenlijk heel graag bij iemand willen zijn en je leven met hem of haar delen en daarbij zijn of haar gebreken zien en accepteren.

Het verschil met verliefdheid zit ook gelijk in die definitie. Als je verliefd bent zie je iemands gebreken niet. “Verliefdheid is blind”.
Bij houden van zie je die gebreken wel, maar je accepteert ze. Je wilt je leven echt met je partner delen, inclusief de negatieve eigenschappen. Je bent dan ook oprecht gek op elkaar.

Hoe nu verder?

Het belangrijkste is dat je met elkaar blijft praten wat er ook gebeurt. Natuurlijk hoef je het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar je weet dan wel wat de ander denkt en voelt. Respecteer en accepteer deze verschillen ook.
Dit delen en respecteren van gevoelens en gedachtes houdt jullie verbonden.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone
Scarlet Le Pair

Over Scarlet Le Pair

Ik ben een passievolle, jonge vrouw die mensen graag rust en geluk brengt. Dit doe ik in het dagelijks leven als persoonlijk begeleider. Daarnaast heb ik een grote passie voor schrijven. Deze passie zet ik hier in om jou informatie te geven over ontspanning en genieten. Warme groet, Scarlet Le Pair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>