Veel voorkomende droomsymbolen

hert

Er zijn ontelbare dingen die in een droom kunnen gebeuren en die in een droom kunnen voorkomen. Toch zijn er veel symbolen waar vaak over gedroomd wordt. Van deze symbolen wil ik er hier drie verklaren.

Een hert of een ree

Het dromen over een hert of een ree staat voor de ziel. Deze dieren duiden meestal op onze kern en alles wat daarbij hoort.

Als de rest van de omgeving in de droom onveilig is of als er nare dingen gebeuren, is het van groot belang dat je gaat kijken naar je eigen omgeving. Er is blijkbaar iets wat jouw kern bedreigd.

Mocht in je droom juist alles goed gaan terwijl je een hert of een ree ziet, dan gaat het goed met jou! Je bent goed bezig of je hebt goede ideeën en op deze manier bevestigd jouw onderbewuste dat.

Een auto

Een auto in een droom staat vaak voor onze eigen persoonlijke ruimte. Als je in een auto zit waarin veel andere mensen zitten, is het van belang dat je beter jouw grenzen gaat aangeven.

Wordt jouw auto gestolen of rijdt je met iemand mee, dan kan het zijn dat je iemand anders de controle over jouw leven hebt geven.

Als het rommelig in de auto is, wordt het tijd om op te gaan ruimen in je leven. Het kan zijn dat je bepaalde mensen uit je leven moet zetten of met een andere manier met ze om moet gaan. Ook kan het betekenen dat het tijd wordt dat je wat spullen weg gaat gooien.

Dromen over een schone auto die je zelf bestuurt, betekent dat het goed met je gaat en dat je de leiding over je eigen leven hebt.

Dromen over een kist of doos

Als je droomt over een kist of doos, staat dat voor het verbergen van iets. Je hebt bewust of onbewust geheimen. Het kan ook zijn dat juist iemand geheimen voor jou heeft.

De rest van de setting van de droom bepaald of dit negatief of positief is. Als de rest van de droom leuk en gezellig is, dan is er eigenlijk niet veel aan de hand. Wel is het belangrijk dat je dus weet dat er geheimen in je leven zijn.

Is de rest van de droom donker en negatief? Dan is de kans groot dat je op een negatieve manier beïnvloedt wordt door dit geheim. Het is tijd om de doos in het echte leven open te trekken en de geheimen eruit te gooien.

[xyz-ihs snippet=”boldromen”]