3 tips voor een goede massage

3 tips voor een goede massage

Een massage geven is niet alleen heel leuk, maar ook heel rustgevend. Om de massage voor zowel jou als de ontvanger nog lekkerder te maken, geef ik je drie tips.

Werk van beneden naar boven

Het is heerlijk als je vanaf de onderrug naar de nek toewerkt. Dit kan op vele manieren.

Een van de makkelijkste is aan beide kanten van de ruggenwervel een platte hand te plaatsen en deze met lichte druk naar boven te laten glijden. Eenmaal bij de schouderbladen ga je met de handen richting de armen. Vervolgens ga je zonder druk te zetten weer naar beneden en begin je overnieuw.

Gebruik massageolie met een lekkere geur

Er zijn heel veel soorten massageolieën en allemaal met een eigen geur. Voor een ontspannende massage is het aan te raden om een massageolie met subtiele geur te gebruiken. Geuren die het (bijna) altijd goed doen zijn lavendel en vanille.

Afsluiten met een handdoekmassage

Als afsluiting van jouw heerlijke massage kun je de overtollige olie weghalen met behulp van een handdoek.

Dit kun je het makkelijkste doen door de handdoek om je handen te wikkelen en vervolgens draaiende bewegingen te maken over de rug en nek van degene die je gemasseerd hebt.

Over Scarlet Le Pair

Dit is mijn oude blog, dus allereerst excuses voor eventuele spellingfouten die je tegenkomt. :) Grammatica is door mijn dyslexie niet mijn sterkste kant. Mocht je me willen helpen door je gevonden foutjes aan me te mailen, dan is dat altijd welkom. :) Ik hoop dat je een mooi inzicht of een mooie tip uit de artikelen kunt halen, want ze komen namelijk uit mijn eigen reis. :)

Comments are closed.