3 tips voor een goede massage

3 tips voor een goede massage

Een massage geven is niet alleen heel leuk, maar ook heel rustgevend. Om de massage voor zowel jou als de ontvanger nog lekkerder te maken, geef ik je drie tips.

Werk van beneden naar boven

Het is heerlijk als je vanaf de onderrug naar de nek toewerkt. Dit kan op vele manieren.

Een van de makkelijkste is aan beide kanten van de ruggenwervel een platte hand te plaatsen en deze met lichte druk naar boven te laten glijden. Eenmaal bij de schouderbladen ga je met de handen richting de armen. Vervolgens ga je zonder druk te zetten weer naar beneden en begin je overnieuw.

Gebruik massageolie met een lekkere geur

Er zijn heel veel soorten massageolieën en allemaal met een eigen geur. Voor een ontspannende massage is het aan te raden om een massageolie met subtiele geur te gebruiken. Geuren die het (bijna) altijd goed doen zijn lavendel en vanille.

Afsluiten met een handdoekmassage

Als afsluiting van jouw heerlijke massage kun je de overtollige olie weghalen met behulp van een handdoek.

Dit kun je het makkelijkste doen door de handdoek om je handen te wikkelen en vervolgens draaiende bewegingen te maken over de rug en nek van degene die je gemasseerd hebt.

Scarlet Le Pair

Over Scarlet Le Pair

Ik ben een passievolle, jonge vrouw die mensen graag rust en geluk brengt. Dit doe ik in het dagelijks leven als persoonlijk begeleider. Daarnaast heb ik een grote passie voor schrijven. Deze passie zet ik hier in om jou informatie te geven over ontspanning en genieten. Warme groet, Scarlet Le Pair

Comments are closed.