Slapen met warm weer

zon

De afgelopen dagen is het behoorlijk warm geweest en dat is echt heerlijk. Alleen ’s nachts kan je behoorlijk last krijgen van deze warmte. Met deze tips zorg je ervoor dat je lekker koel blijft tijdens de warme zomernachten.

Drink voldoende en zet drinken naast je bed

Iets wat heel belangrijk is met dit warme weer is voldoende drinken. Je lichaam verbruikt met dit weer namelijk veel meer vocht dan met koeler weer. Zo zweet je bijvoorbeeld veel meer om je warmte kwijt te raken. Drinken is dus hartstikke belangrijk.

Het is helemaal handig als je wat drinken naast je bed zet. Het liefst eigenlijk een flesje met water wat uit de diepvries komt e dus half bevroren is. Als je dan ’s nachts wakker wordt van de warmte, kun je lekker koel water drinken.

Zet je raam open en zet een ventilator neer.

Midden in de nacht is het buiten vaak veel kouder dan binnen en daar kun je gebruik van maken door je ramen open te zetten. Het handigste is daarbij natuurlijk dat je een hoor voor je raam hebt om de muggen buiten te houden.

Voor nog meer frisse lucht is een airconditioning natuurlijk ideaal. Voor veel mensen is een airconditioning echter geen prettige ervaring. Ze krijgen er bijvoorbeeld spierpijn of keelpijn van. En niet iedereen beschikt zomaar even over een airconditioning.

Een mooie tussenoplossing is dan ook een ventilator. Met een niet al te grote ventilator kan je jezelf ’s nachts al een stuk afkoelen.
Dit werkt helemaal goed als je een paar flessen met bevroren water voor de ventilator zet. Daardoor koelt de lucht die naar je toe geblazen wordt extra af en dat maakt het heel aangenaam.

Natte handdoeken

Een hele oude en fijne methode om ’s nachts koel te blijven is een lekkere natte handdoek over je heen leggen.
Hierdoor koel je lekker snel af en schrik je misschien eerst van de kou, je went er al snel aan en je valt er lekker door in slaap.

Het enige nadeel hiervan is dat je nog wel eens wakker kan worden in een nat bed.
Gelukkig droogt dit met het warme weer overdag snel weer op.

[xyz-ihs snippet=”bolslapen”]

Een reactie

  1. Handige tips! Vooral de flessen met bevroren water zijn fijn, lekker koele lucht! Ik zet inderdaad vaak ’s nachts mijn ramen open in plaats van overdag, zo houd je overdag de warmte buiten.

Reacties zijn gesloten.