Rust: regelmaat

Begin jouw ritme nog voor het ontbijt.

Heb behoefte aan meer rust? Begin dan met het opbouwen van meer regelmaat in je dagelijkse leven. Regelmaat is namelijk de basis van het hebben van rust.

Wat is regelmaat

Regelmaat is het op orde hebben van iets. Je hebt een vaste volgorde en overzicht.

Dit betekent niet dat je alles tot op de minuut en millimeter nauwkeurig vastgelegd moet hebben. Het gaat er meer om dat je weet wat er gaat gebeuren en dat dit bijna als vanzelf gebeurt (doordat er een vaste volgorde en of/ritme in zit)

Begin ’s ochtends met een ritueel

Op het moment dat jouw dag begint, kun je het beste gelijk beginnen met regelmaat. Maak van aankleden, douchen, ontbijten, etc. een vast ritueel waarin je de dingen in een bepaalde volgorde doet. Zorg ook dat je voldoende tijd hebt om alles te doen.

Dit zorgt niet alleen, dat je de dag met meer rust begint, maar het maakt ook je lichaam wakker. Je hersenen registeren namelijk, door het vaste ritueel, makkelijker dat jouw dag begint.

Regelmaat overdag

Het hebben van een vast ritme overdag is vaak iets lastiger, daarom zit het dan vaak in de kleine dingen. Je kunt bijvoorbeeld overdag je regelmaat laten terugkomen in een vaste lunchtijd of een vast tijdstip waarop je een stukje gaat lopen.

Het avondritueel

Als je dan weer lekker thuis bent, is het belangrijk dat je weer een ritueel maakt van het avondeten en het afsluiten van de dag.

[xyz-ihs snippet=”bolregelmaat”]