Meer rust: weet wat er speelt in jouw leven

Weet wat er in jouw leven speelt en vind rust.

Een van de beste manieren om rust te creëren in je leven, is het hebben van overzicht. Als je weet wat er speelt in je leven ben je minder gestrest en weet je simpelweg wat je moet doen.

Hoe krijg ik overzicht?

Het creëren van overzicht is een simpele, maar voor de meeste een saaie, taak. Het begint namelijk met het bijhouden van een uitgebreide agenda. Schrijf, het liefst op papier, om te beginnen eens op wat er deze week allemaal gaat gebeuren en wat er gedaan moet worden. Noteer dit per dag en als het kan ook nog per dagdeel. De dingen die meerdere dagen in beslag nemen, kun je of in een apart vak of bij de betreffende dagen schrijven.

Het is belangrijk dat je alle dingen en taken opschrijft, dus ook wat er op het werk speelt en gedaan moet worden. Vergeet daarnaast de leuke uitjes en activiteiten niet op te schrijven! Deze kun je nog een leuk kleurtje geven, zodat ze extra opvallen.

De agenda uitbreiden

Maak van de week die je hebt opgeschreven een maand en het liefst nog een langere tijd. Houdt deze agenda actief bij en schrijf dus alles waarvan je weet dat het gaat/moet gebeuren zo snel mogelijk op de juiste plek op.

Waarom geeft overzicht rust?

De reden dat het hebben van overzicht rust geeft, is best tegenstrijdig. Het zorgt er namelijk voor dat je in het NU kunt leven.

Je hoeft je alleen maar bezig te houden met wat er op dit moment speelt, want je weet dat de rest genoteerd staat en ingedeeld is. Hierdoor is je hoofd leger en kun je genieten van het huidige moment.

De agenda blijven bijhouden

Voor sommige werkt het heel fijn om een agenda bij te blijven houden. Voor andere is het op een gegeven moment niet meer nodig, omdat ze het overzicht in hun hoofd hebben overgenomen.

[xyz-ihs snippet=”boloverzicht”]