Rust in vijf minuten

vijf minuten

Wil je snel meer rust hebben? Dat kan! Er zijn verschillende manieren om snel rustiger te worden. De enige voorwaarden is dat je echt bewust bezig bent met de ontspannende activiteit.

Tekenen

Als je vijf minuten echt bewust en gefocust tekent, maak je jouw hoofd leeg. Het sust gedachtes en gevoelens. Het werkt door tot in het onderbewuste.

Het maakt niet uit wat je tekent. Je kan bijvoorbeeld de oorzaak van je stress tekenen of juist iets waar je altijd rustig van wordt.

Als je even niks kan verzinnen om te tekenen, kun je altijd een boom of landschap tekenen. Deze dingen geven je creativiteit en onderbewuste de ruimte om zich te uiten. Hier wordt je heerlijk rustig van.

Het luisteren naar ontspannende muziek

Ontspannende muziek wordt niet voor niks ontspannend genoemd. Het neemt je mee. Het verteld een verhaal en haalt je spanning weg. Dus zet een rustgevend nummer op en ga met je ogen dicht in een stoel zitten. Luister bewust naar de muziek en probeer zo min mogelijk met andere dingen bezig te zijn.

Diep ademhalen

Een goede buikademhaling werkt altijd rustgevend. Als het je echt allemaal te veel wordt, kun je jezelf even afzonderen en heel bewust vijf minuten diep ademhalen. Concentreer je deze vijf minuten goed op je ademhaling en laat alle gedachtes voor wat ze zijn.

Symbolische verbranding

Als je de ruimte hebt, kun je ook alles wat je dwars zit opschrijven op een vel papier en dit  vel verbranden. Doe dit verbranden ook hele bewust en laat hierbij hetgeen wat jouw dwars zat los.

Een symbolische verbranding maakt het makkelijker om spanning los te laten en vervolgens op een nieuwe manier naar alles wat er speelt te kijken. Dit helpt je om nieuwe oplossingen te verzinnen en met meer rust door het leven te gaan.

[xyz-ihs snippet=”bolrust”]