Rust in je leven

rust in je leven

Je kunt gemakkelijk meer rust in je leven creëren. Hiervoor moet je wel drie plekken in je leven aanpakken: Je huis, je werk en je hoofd.

Rust in je huis

De basis voor een rustig leven is een huis met een rustgevende sfeer. Om een rustgevende sfeer in huis te hebben, is het als eerste belangrijk dat het redelijk schoon en opgeruimd is. Dat zorgt ervoor dat je zelf ook makkelijker tot rust komt.

Om nog meer rust in huis te halen, kun je gebruik maken van rustgevende kleuren. Je kunt bijvoorbeeld een muur blauw of lavendelpaars verven, maar je kunt de kleuren ook in huis halen met leuke spulletjes. Een voorbeeld hiervan is een lamp waarvan het licht van kleur kan veranderen.

Voor een extra rustgevend effect kun je ervoor zorgen dat er vaak een lekkere geur in huis hangt. Voorbeelden van rustgevende geuren zijn lavendel en vanille. Je kunt voor deze geur zorgen door gebruik te maken van geurverspreiders of geurstokjes.

Als je last van spanning hebt, is het fijn als je dingen in huis hebt die je helpen te ontspannen. Je kunt bijvoorbeeld een zen garden maken of een aquarium in huis halen. Een bijzonder hulpmiddel is een ontspanningsboek.

Rust op je werk

Dit is soms wat lastiger. Je kunt namelijk niet zomaar even weglopen en een ontspanningsoefening uitvoeren. Toch zijn er dingen die je kunnen helpen als je stress hebt op je werk.

Zo is het heel handig als je een overzicht hebt van wat er precies moet gebeuren en wat jouw taken hierin zijn. Deze informatie kun je krijgen van je baas en collega’s. Daarnaast kun je een goede agenda bijhouden.

Andere hulpmiddelen die je kunnen helpen, zijn:

Rust in je hoofd

De beste manier om rust in je hoofd te krijgen is het creëren van rust in je huis en rust op je werk. Daarnaast is het belangrijk dat je weet wat er in je leven speelt en daar een overzicht van hebt.

Voor extra rust kun je regelmatig een ontspanningsoefening doen
Gezond eten, voldoende bewegen en  een goede nachtrust dragen daarnaast bij aan een rustig en gelukkig gevoel.

[xyz-ihs snippet=”bolrust”]