Rust in je hoofd: tekenen

Door te tekenen word je rustiger in je hoofd.

Loopt je hoofd helemaal over? Heb je te veel gedachtes en gevoelens? Pak dan een potlood en papier en begin met tekenen.

Teken je gedachtes weg

Zet je potlood of pen op een vel papier en laat komen wat er komt. Er is niks fout of goed. Het kan zijn dat je letterlijk tekent wat je denkt, maar je kunt ook dingen tekenen die niet bestaan.

Als er niks uit je handen komt, teken dan een boom. Als je klaar bent met deze boom en er spoken nog steeds gedachtes in je hoofd? Schrijf deze gedachtes dan bij de takken. Geef elke gedachte zo een passende tak.

Daarnaast wordt het tekenen van mandala’s vaak ingezet om de innerlijke rust te bevorderen. Mandala’s zijn cirkels die je kunt vullen met kleuren en symbolen.  Je kunt een mandala gebruiken om het geen wat jouw bezig houd te tekenen en af te bakenen (met een cirkel), zodat je tot rust kunt komen.

Het gebruik van kleurtjes

Je kunt alleen een potlood of pen gebruiken. Je kunt ook allerlei kleurtjes gebruiken. Kies wat voor jouw het lekkerste werkt.

Scarlet Le Pair

Over Scarlet Le Pair

Ik ben een passievolle, jonge vrouw die mensen graag rust en geluk brengt. Dit doe ik in het dagelijks leven als persoonlijk begeleider. Daarnaast heb ik een grote passie voor schrijven. Deze passie zet ik hier in om jou informatie te geven over ontspanning en genieten. Warme groet, Scarlet Le Pair

One comment on “Rust in je hoofd: tekenen

  1. Pingback: Rust in vijf minuten | Rust en Geluk