Rust: een ontspanningsboek maken

ontspannings boek

Je kunt op een hele gemakkelijke manier een speciaal boek voor jezelf creëren: een ontspanningsboek.

Kleuren

Om te beginnen ga je op zoek naar kleuren die jou een rustig gevoel geven. Voorbeelden van rustgevende kleuren zijn blauw en lavendelpaars.

Maak een paar pagina’s vol met kleur. Dit kun je doen door een collage te maken met spullen en foto’s die de door jou gekozen kleuren bevatten. Je kunt ook, met behulp van een programma zoals Paint, een A4’tje in de door jou gekozen kleur uitprinten.

Foto’s en plaatjes

Vervolgens kun je op zoek gaan naar foto’s van dingen of situaties waar jij gelukkig van wordt. Dit kunnen bijvoorbeeld foto’s van vroeger zijn of van je dieren. Daarnaast kun je denken aan foto’s van de natuur of van jouw favoriete vakantiebestemming.

Geuren

Om jouw ontspanningsboek iets extra’s te geven, kun je jouw favoriete parfum over de pagina’s sprayen.

Zo wordt je neus gestimuleerd met een heerlijke geur als jij het boek opendoet.

Gedichten en andere schrijfsels

Je kunt jezelf ook iets te lezen geven als je ontspanning nodig hebt. Dit kun je doen door gedichten die iets met jou doen in het boek te plaatsen. Daarnaast kun bijvoorbeeld jouw fantasieën op papier zetten en aan jouw ontspanningsboek toevoegen.

Het eindresultaat

Het eindresultaat is een boek die veel voor jou kan betekenen. Als jij dit boek openslaat zie je allemaal dingen die je gelukkig en rustig maken. Daarnaast wordt je neus ook gestimuleerd.

Het ontspanningsboek is een ideaal hulpmiddel om jezelf uit de put te halen als je het niet meer zit zitten.

[xyz-ihs snippet=”bolontspanning”]