Passie

passie

Passie: Een gigantisch groot verlangen naar iets hebben en ergens intens van genieten. Een passie hebben is heerlijk en geeft je zo veel energie en rust.

Misvattingen over passie

Een van de grote misvattingen over passie is dat je automatisch goed bent in hetgeen waar je een passie voor hebt.

Het goed zijn in je passie komt niet automatisch en dat is helemaal niet erg. Sterker nog het maakt geen flikker uit. Als je ergens een passie voor hebt, vind je het zo leuk dat je er verschrikkelijk graag mee bezig bent, of e er nu goed in bent of niet. En juist daarom wordt je er heel goed in.

Een passie geeft energie en rust. Je denkt heel veel aan hetgeen waar je passie voor hebt en je bent er zo veel mogelijk fysiek mee bezig.

Laten we als voorbeeld dansen nemen, maar vergeet niet dat alles een passie kan zijn, van postzegels tot paardrijden van het houden van dieren tot aan tekenen. Het maakt niet uit. Een passie is iets wat jou echt gelukkig maakt.

Als je begint met dansen, ben je er echt niet gelijk perfect in. Misschien heb je er wel talent voor, maar dat maakt je niet gelijk grandioos goed.

Wat je goed maakt is het oefenen, oefenen en nog eens oefenen en als je een passie hebt voor dansen doe je dit hartstikke graag en elk moment dat je even niks hoeft te doen, schieten je gedachten vaak richting dansen en hoe je jezelf erin kunt verbeteren.

Dit gebeurt natuurlijk niet altijd, want een passie is geen obsessie, maar je doet het zo graag dat het er niet zo heel ver vanaf ligt.
Het verschil tussen een passie en een obsessie is eigenlijk dat je bij een passie nog gewoon je dagelijkse dingen kunt doen en dat je er niet aan onderdoor gaat.

Een obsessie daarin tegen beheerst je leven zo erg dat je niet meer normaal kunt functioneren.

Een andere grote misvatting over passie is dat je alleen gelukkig bent als je van je passie je werk hebt kunnen maken. Dit is zeker niet waar.
Je kunt heel gelukkig zijn als je gewoon leuk werk hebt en daar genoeg mee verdient om rond te komen.

Een passie hebben voor je werk is natuurlijk wel een verschrikkelijk fijne extra, maar dan wordt je wel gauw een workaholic.

Het beste is als je geniet van je werk, of dit je passie is of niet, en daarnaast ook heerlijk kunt genieten van je passie en daar je rust in vind en je energie uit kunt halen en in kwijt kunt.
Want dat doet een passie, het ontlaadt je en geeft je nieuwe energie.

Wil jij weten wat je passie is en hoe je deze in je leven kunt plaatsen? Overweeg dan eens een sessie bij een Life Coach.

[xyz-ihs snippet=”bolpositiviteit”]