Ontspannende activiteiten: 3 rustgevende hobby’s

ontspannende activiteiten

Veel mensen hebben wel een hobby. Je kunt bijvoorbeeld lekker sporten of iets verzamelen. Maar welke hobby’s zijn echt rustgevend? De volgende drie in ieder geval.

Tekenen

Tekenen brengt de hersenen tot rust en geeft je hersenen de mogelijkheid om de dagelijkse indrukken te verwerken. Mijn vermoeden is dan ook dat tekenen veel weg heeft van dromen, maar dat kan ik niet onderbouwen met bewijs.

Als je gestrest of gespannen ben, is het in ieder geval aan te raden om lekker te gaan tekenen en je gedachtes los te laten.

Wandelen

Het ritmische bewegen van wandelen, verbind de linker en de rechter hersenhelft beter. Dit heeft als gevolg dat je creativiteit met je analytisch vermogen verbonden worden. Hierdoor kun je makkelijker denken en unieke oplossingen verzinnen.

Daarnaast brengt het gewoon rust. Je laat je lichaam namelijk op een ontspannen manier werken. Je bloed gaat sneller stromen. Dit zorgt voor meer zuurstof in je cellen en het zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden.

Muziek luisteren

De trillingen van muziek kunnen ons op een unieke manier raken. Het kan je helpen je emoties en spanning te uiten en daardoor de druk van dingen weg te nemen.

Het hoeft hierbij echt niet te gaan om rustgevende muziek. Het kan zijn dat rockmuziek net even beter past bij hoe jij je voelt.

Scarlet Le Pair

Over Scarlet Le Pair

Ik ben een passievolle, jonge vrouw die mensen graag rust en geluk brengt. Dit doe ik in het dagelijks leven als persoonlijk begeleider. Daarnaast heb ik een grote passie voor schrijven. Deze passie zet ik hier in om jou informatie te geven over ontspanning en genieten. Warme groet, Scarlet Le Pair

Comments are closed.