Meer rust: ontspannende geuren

Geuren kunnen voor een heerlijke ontspanning zorgen.

Geuren stimuleren onze hersenen en geest. Zo kunnen we in paniek raken van een brandlucht. Gelukkig zijn er ook geuren waar je heerlijk ontspannen door wordt.

Welke geuren werken ontspannend?

Er zijn heel veel geuren die een ontspannende en rustgevende werking op lichaam en geest hebben. Geuren die hier in ieder geval goed om bekent staan, zijn:

  • Lavendel
  • Kamille
  • Vanille
  • Pepermunt
  • Tijm

Het is aan jou om de geur te kiezen die jij aangenaam vindt ruiken. Je kan natuurlijk ook een totaal andere geur kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een geur zijn die prettige herinneringen naar boven haalt.

Hoe kun je een geur gebruiken om te ontspannen?

Je kunt een ontspannende geur op verschrikkelijk veel manieren inzetten. De meest ontspannende manier is, in mijn ogen, een lekkere geurende olie aan het water van een warm bad toevoegen. Of een  lekker ruikende zeep gebruiken onder een warme douche.

Als je gewoon lekker op de bank wilt blijven zitten, kun je een geurkaars aansteken. Deze verspreid dan een ontspannende geur. Je kunt hier ook een olieverdamper voor gebruiken.

Val je moeilijk is slaap? Heb je last van nachtmerries? Of heb je andere slaapproblemen die veroorzaakt worden door stress en onrust? Dan kun je een paar druppels etherische olie op je kussen druppelen.

Een andere, zeer aangename, mogelijkheid is het ondergaan van een aromatherapie massage. Hierbij worden meestal bij jou passende geur uitgezocht. Je wordt vervolgens met deze geur, in de vorm van olie, gemasseerd. Echt een ontspannende aanrader!

Over Scarlet Le Pair

Dit is mijn oude blog, dus allereerst excuses voor eventuele spellingfouten die je tegenkomt. :) Grammatica is door mijn dyslexie niet mijn sterkste kant. Mocht je me willen helpen door je gevonden foutjes aan me te mailen, dan is dat altijd welkom. :) Ik hoop dat je een mooi inzicht of een mooie tip uit de artikelen kunt halen, want ze komen namelijk uit mijn eigen reis. :)

One comment on “Meer rust: ontspannende geuren

  1. Pingback: Beter slapen: 3 tips tegen slapenloosheid | Rust en Geluk