Meer rust: ontspannende geuren

Geuren kunnen voor een heerlijke ontspanning zorgen.

Geuren stimuleren onze hersenen en geest. Zo kunnen we in paniek raken van een brandlucht. Gelukkig zijn er ook geuren waar je heerlijk ontspannen door wordt.

Welke geuren werken ontspannend?

Er zijn heel veel geuren die een ontspannende en rustgevende werking op lichaam en geest hebben. Geuren die hier in ieder geval goed om bekent staan, zijn:

  • Lavendel
  • Kamille
  • Vanille
  • Pepermunt
  • Tijm

Het is aan jou om de geur te kiezen die jij aangenaam vindt ruiken. Je kan natuurlijk ook een totaal andere geur kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een geur zijn die prettige herinneringen naar boven haalt.

Hoe kun je een geur gebruiken om te ontspannen?

Je kunt een ontspannende geur op verschrikkelijk veel manieren inzetten. De meest ontspannende manier is, in mijn ogen, een lekkere geurende olie aan het water van een warm bad toevoegen. Of een  lekker ruikende zeep gebruiken onder een warme douche.

Als je gewoon lekker op de bank wilt blijven zitten, kun je een geurkaars aansteken. Deze verspreid dan een ontspannende geur. Je kunt hier ook een olieverdamper voor gebruiken.

Val je moeilijk is slaap? Heb je last van nachtmerries? Of heb je andere slaapproblemen die veroorzaakt worden door stress en onrust? Dan kun je een paar druppels etherische olie op je kussen druppelen.

Een andere, zeer aangename, mogelijkheid is het ondergaan van een aromatherapie massage. Hierbij worden meestal bij jou passende geur uitgezocht. Je wordt vervolgens met deze geur, in de vorm van olie, gemasseerd. Echt een ontspannende aanrader!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone
Scarlet Le Pair

Over Scarlet Le Pair

Ik ben een passievolle, jonge vrouw die mensen graag rust en geluk brengt. Dit doe ik in het dagelijks leven als persoonlijk begeleider. Daarnaast heb ik een grote passie voor schrijven. Deze passie zet ik hier in om jou informatie te geven over ontspanning en genieten. Warme groet, Scarlet Le Pair

One comment on “Meer rust: ontspannende geuren

  1. Pingback: Beter slapen: 3 tips tegen slapenloosheid | Rust en Geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>