Meer rust: leef in het nu

In het nu leven zorgt voor meer rust.

Veel onrust wordt veroorzaakt door het denken aan de toekomst. We maken ons zorgen over morgen en overmorgen en vergeten te genieten van vandaag.

Het is niet makkelijk om de zorgen over de toekomst in een keer los te laten en je bezig te houden met het nu. Daarom kun je dit het beste in stappen doen. Je blijft elke stap oefenen tot je deze onder de knie hebt, daarna ga je verder met de volgende. Zo leef je snel veel meer in het nu!

Richt je op deze week

Om te beginnen, kun je jezelf het beste richten op deze week. Probeer zo min mogelijk verder te kijken dan de aankomende week. Doe je ding en probeer zoveel mogelijk te genieten van de komende dagen.

Vandaag en morgen

De volgende stap is dat jij je veel meer bezig gaat houden met vandaag en morgen. Wat ga je vandaag allemaal doen? Wat wil je morgen bereiken? Probeer steeds minder aan de dagen die daarop volgen te denken.

Alleen vandaag

Laat nu morgen ook los en kijk alleen naar wat je vandaag wil en gaat doen. Ga je nog een film kijken voor je naar bed gaat? Of doe je een fijne ontspanningsoefening?

Hoe ziet het komende uur eruit?

Als je er klaar voor bent kun je jezelf alleen nog maar gaan richten op het komende uur. Ga je nog iets lekkers eten? Welk werk ga je verrichten?

Wat doe je op dit moment?

De laatste stap is je volledig focussen op dit moment. Hier hoort eigenlijk maar een simpele vraag bij: ‘wat ben je nu aan het doen?’

Iets wat hier bij kan helpen is het kijken naar je handen. Deze zijn namelijk alleen nu, op dit moment, bezig. Welke bewegingen maken ze? Wat zijn ze aan het doen?

In het nu leven lukt niet continu

En dit is ook niet erg! Het is al verschrikkelijk fijn als je bewust in het nu kunt leven en dat regelmatig doet. Met name in tijden waarin je veel zorgen hebt, kan in het nu leven veel rust bieden.

Oefen dit dus regelmatig uit en geniet ervan.

[xyz-ihs snippet=”bolleefinhetnu”]