Meer rust: Een toevluchtsoord in je hoofd

Een plekje in je hoofd waar jij tot rust kunt komen.

Vind je geen mogelijkheid om er tussenuit te gaan en te ontspannen? Voel je de druk en stress toenemen? Neem dan een momentje voor jezelf in jouw eigen hoofd.

Het plekje in je hoofd bouwen

Neem om te beginnen 10 minuten de tijd. Ga lekker zitten en zet rustgevende muziek op. Sluit je ogen en begin met fantaseren.

Het plekje maak je helemaal zelf met je eigen fantasie. Ik raad je aan om een omgeving te creëren waar jij rustig van wordt. Meestal is dit een plekje in de natuur, zoals in het bos of op het strand. Fantaseer hier ook geluiden en geuren bij, als dat lukt.

Loop lekker rond op jouw plekje of ga er lekker bij zitten. Denk hier heel bewust bij dat dit jouw toevluchtsoord is. Het is de plek waar jij veilig bent en kunt ontspannen.

Als je hiermee klaar bent, kun jij je ogen openen. Wees je er nu ook even bewust van dat jij een plekje in je hoofd hebt waar je kunt ontspannen. Het beste is dat je deze plek altijd bij je hebt!

Kom er regelmatig

Om deze oefening kracht te geven, is het belangrijk dat je minstens een keer per week jouw ontspanningsplekje bezoekt. Wees er bij elk bezoek bewust van dat dit plekje er voor jou is om tot rust te komen.

Dit zorgt ervoor dat je jezelf bewust blijft van dit plekje. Daarnaast wordt het hierdoor steeds makkelijker om naar dit plekje in je hoofd te gaan. Uiteindelijk kun je naar dit rustgevende plekje gaan, terwijl je doorgaat met waar je mee bezig bent.

Het ontspanningsplekje inzetten

Er komt waarschijnlijk een moment dat je echt gestrest bent en je niet weg kunt. Dat is het moment dat je naar het plekje in je hoofd kunt gaan.

Maak jezelf er weer bewust van dat dit jouw veilige en rustgevende plek is. Voel vervolgens de spanning uit je lichaam verdwijnen en de rust zich opbouwen.

Scarlet Le Pair

Over Scarlet Le Pair

Ik ben een passievolle, jonge vrouw die mensen graag rust en geluk brengt. Dit doe ik in het dagelijks leven als persoonlijk begeleider. Daarnaast heb ik een grote passie voor schrijven. Deze passie zet ik hier in om jou informatie te geven over ontspanning en genieten. Warme groet, Scarlet Le Pair

2 comments on “Meer rust: Een toevluchtsoord in je hoofd

  1. Pingback: Gelukkig zijn: lekker fantaseren | Rust en Geluk

  2. Pingback: Meer geluk: 3 tips om beter voor jezelf te zorgen | Rust en Geluk