Meer rust: een aquarium

aquarium

Vissen hebben bijna een betoverende werking op ons. Het kijken naar zwemmende vissen kan dan ook heel rustgevend zijn. Deze rust kun je in huis halen door een aquarium te onderhouden.

Een aquarium in huis

Aquariums zijn er in vele verschillende vormen en maten. Er is dus voor elk huis wel een geschikte aquarium te vinden. Daarnaast kun je kiezen uit koud water, warm water of zout water.

Als je een geschikte aquarium hebt gekozen, kun je vissen uit gaan zoeken. De vissen die je kunt houden, hangt af van de grootte van het aquarium en het soort water dat je gekozen hebt.

Het onderhouden van een aquarium is niet zo heel veel werk. Je zult ongeveer een keer per het glas moeten schoonmaken en een keer in de maand de planten vervangen. De vissen kun je elke dag of om de dag een beetje eten geven.

Het is wel belangrijk dat je jouw aquarium niet in de volle zon plaatst, ander krijg je veel last van algen.

Jouw vissen

Met een klein koud water aquarium, zul je beperkt zijn in je keuze. Vissen die je altijd kunt houden zijn goudvissen en guppies. Daarnaast kun je vaak ook paradijsvissen houden.

In een zoutwater aquarium heb je oneindig veel keuze tussen allerlei bijzondere vissen en zeeanemonen. Echter zullen veel van hun prijzig zijn.

Het makkelijkst is een middelgrote warm water aquarium. Je hebt dan een grote keuze aan bijzondere vissen. Leuke vissen zijn bijvoorbeeld algeneters of neon tetra’s

Bijzondere aquariumbewoners

Wil jij een echt bijzondere aquarium? Dan kun overwegen om een van de volgende aquariumbewoners te nemen:

  • Roggen
  • Kikkers
  • Garnalen of kreeftjes
  • Grote roofvissen (hier kun je er slechts één van in een aquarium houden)
  • Salamanders of axolotls
Scarlet Le Pair

Over Scarlet Le Pair

Ik ben een passievolle, jonge vrouw die mensen graag rust en geluk brengt. Dit doe ik in het dagelijks leven als persoonlijk begeleider. Daarnaast heb ik een grote passie voor schrijven. Deze passie zet ik hier in om jou informatie te geven over ontspanning en genieten. Warme groet, Scarlet Le Pair

One comment on “Meer rust: een aquarium

  1. Pingback: Rust: 3 manieren om rust in huis te halen | Rust en Geluk