Meer rust: 3 tips voor innerlijke rust

wolken

Heb je behoefte aan meer rust? Maak dan gebruik van een van deze 3 tips om te ontspannen en innerlijke rust te vinden.

Doe iets creatiefs

Schrijven, tekenen, schilderen, kleien of knutselen. Het maakt niet uit wat. Creativiteit maakt je rustig en het geeft je onderbewuste een manier om zich te uiten. Het laat die onbestemde onrust dus verdwijnen.

Om je ontspanning te verdiepen, kun je ook bewust schrijven, tekenen of schilderen over het onderwerp wat jouw stress veroorzaakt.

Muziek luisteren of een boek lezen

Een ontspannend nummer kan wonderen doen. Ga lekker zitten en doe je oordopjes in. Laat je meenemen door de klanken en ritmes van de muziek. Sta jezelf toe je helemaal  te laten gaan en laat al je zorgen los.

Hetzelfde geld voor lezen. Als je jezelf laat meenemen door een prettig en ontspannend verhaal, krijg je rust in je hoofd en bevrijd je jouw geest van alle zorgen.

Lekker wandelen

Trek je schoenen aan en sta op. Neem nu bewust de eerste stappen richting de deur en besluit voor jezelf dat je alles loslaat. Het enige wat nu nog belangrijk is, is de wandeling zelf.

Waar, met wie en hoelang je wandelt maakt niet uit. Geef je lichaam en geest een kans om rustig te worden door het wandelen.

Als je terugkomt zul je voelen dat je rustiger bent en veel meer aankan.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone
Scarlet Le Pair

Over Scarlet Le Pair

Ik ben een passievolle, jonge vrouw die mensen graag rust en geluk brengt. Dit doe ik in het dagelijks leven als persoonlijk begeleider. Daarnaast heb ik een grote passie voor schrijven. Deze passie zet ik hier in om jou informatie te geven over ontspanning en genieten. Warme groet, Scarlet Le Pair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>