Meer inzicht: Jouw favoriete films

Jouw favoriete films

Films zijn niet alleen leuk om naar te kijken, ze kunnen je ook veel vertellen over jezelf. Om te achterhalen wat jouw favoriete films over jou zeggen, kun je deze oefening doen.

Een lijst van jouw favoriete films

Maak als allereerst een top 10 van jouw favoriete films. Het genre, onderwerp of verhaallijn van de films maakt hierbij niks uit.

Als je dit gedaan hebt, maak je van elke film een samenvatting van een of twee zinnen. Daarnaast schrijf je van elke film het mooiste of belangrijkste op.

Kijk nu goed naar deze lijst. Zijn er overeenkomsten tussen de films? Er kunnen bijvoorbeeld overeenkomsten zijn tussen:

  • De karakters van de hoofdpersonen
  • De verhaallijn
  • Het einde
  • De belangrijkste momenten

De overeenkomsten en jij

Deze overeenkomsten tussen de films, zeggen iets over jou. Het kan bijvoorbeeld zijn dat deze overeenkomst en verlangen of fantasie van je vertegenwoordigd.

In de meeste gevallen is het zo dat de hoofdpersonen dingen meemaakt die dichtbij liggen bij dingen die jij meemaakt of meegemaakt hebt.

Een voorbeeld

Als mijn favoriete film bijvoorbeeld Assepoester zou zijn. Kan dit wijzen op mijn behoefte om voor mezelf op te komen en in mijn kracht te gaan staan.

Assepoester is namelijk een meisje dat onderdrukt wordt door haar stiefmoeder en stiefzussen. Ze komt tegen hun in opstand als ze verliefd wordt op de knappe prins.

Scarlet Le Pair

Over Scarlet Le Pair

Ik ben een passievolle, jonge vrouw die mensen graag rust en geluk brengt. Dit doe ik in het dagelijks leven als persoonlijk begeleider. Daarnaast heb ik een grote passie voor schrijven. Deze passie zet ik hier in om jou informatie te geven over ontspanning en genieten. Warme groet, Scarlet Le Pair

Comments are closed.