Meer geluk: een week geen nieuws

Als je een week geen nieuws volgt, voel jij je gelukkiger.

Op de tv, de radio en in de krant lezen we over het algemeen alleen maar negatieve verhalen. Dit werkt door in ons onderbewuste en kan ons ongelukkiger maken.

Een oefening voor meer geluk

Ik wil je uitdagen om een week geen nieuws te volgen. Hierdoor kun je het gevoel hebben dat je een beetje afgesloten van de wereld bent, maar het zorgt wel voor meer rust en meer geluk.

Jouw gedachtes en onderbewuste worden dan namelijk een paar dagen niet meer beïnvloed door de negativiteit uit de media.

Waar moet je op letten?

Het nieuws is bijna overal en dat is juist het probleem. We worden bijna continu geconfronteerd met negativiteit. Niet alleen door het nieuws natuurlijk, maar het speelt wel een grote rol.

Als je een weekje het nieuws niet wilt volgens, moet je dus het nieuws op de tv vermijden. Daarnaast zul je op de radio moeten letten. Hier hoor je namelijk elk halfuur het nieuws op. Vergeet ook de nieuwsapps op je telefoon niet uit te schakelen of te verbergen.

Over Scarlet Le Pair

Dit is mijn oude blog, dus allereerst excuses voor eventuele spellingfouten die je tegenkomt. :) Grammatica is door mijn dyslexie niet mijn sterkste kant. Mocht je me willen helpen door je gevonden foutjes aan me te mailen, dan is dat altijd welkom. :) Ik hoop dat je een mooi inzicht of een mooie tip uit de artikelen kunt halen, want ze komen namelijk uit mijn eigen reis. :)

Comments are closed.