Jezelf veranderen

Jezelf veranderen.

Wil je veranderen? Heb je het gehad met de mensen in je leven? Doe je niet de dingen die je echt wilt doen? Misschien is het dan tijd om te veranderen wie jij bent of eigenlijk veranderen in wie jij werkelijk bent.

Veranderen in wie je werkelijk bent

Tegenwoordig dragen we allemaal maskers die verbergen wie we werkelijk van binnen zijn. We moeten voldoen aan onze verplichtingen en doen er telkens de dingen bij die niet moeten, maar van ons verwacht worden. Zo doen we steeds meer dingen die niet bij ons passen. Het gevolg hiervan spreekt voor zich: onze maskers staan steeds verder af van wie we werkelijk zijn.

Als je jezelf hierin herkent, is het tijd om jezelf een nieuwe kans te gunnen. Dit kun je op twee manieren doen: het roer in een keer omgooien (dit valt meestal heel slecht bij familie en vrienden) of stukje bij beetje weer jezelf worden.

Het roer omgooien

Dit is misschien wel de meest simpele manier, maar ook gelijk de manier die je het moeilijkst terug kan draaien als je keuzes niet goed uitpakken.

Neem de tijd en denk na over wat je echt wil, waar jij je goed bij voelt en wat past bij wie jij bent. Schrijf dit alles duidelijk op. Dit kan je doen door alles in punten op te schrijven of er een verhaal van te maken. Lees wat je geschreven hebt een keer per dag een week lang goed door. Wil je dit echt? Voelt het echt goed? Ga dan doen wat je op papier hebt gezet. Gedraag je zoals je echt bent en je zal zien dat de rest op zijn plaats valt. Soms moet je er zelf iets voor doen, maar meestal loopt alles vanzelf goed af.

Stukje bij beetje veranderen

Dit kun je het beste doen door een stappenplan te maken. Begin met bepalen wat jij in je leven wilt en wie jij bent.
Bepaal voor jezelf wat je als eerst anders wilt hebben. Dit kan iets simpels zijn zoals vaker “nee” zeggen.

Zo verander je elke maand iets aan je masker tot je bent wie je wilt zijn. Natuurlijk zal dit af en toe niet helemaal goed zijn, maar dat maakt niks uit. Als je weer echt rust wilt hebben, kun je het beste doorzetten met worden wie je werkelijk bent.

Met dit plan duurt het best lang om je doel te bereiken, maar als je een keuze maakt die je niet bevalt, kun je die gemakkelijk terugdraaien. Het is dus ook een veilige optie.

Doe wat bij jou past en wat goed voelt. 

[xyz-ihs snippet=”bolgelukkigzijn”]