Je problemen wegspoelen

water

Water bevat een zeer reinigende werking. Je kunt water dus ook gebruiken om je problemen weg te spoelen. Dit kan op heel veel manieren. Hieronder staat er drie van deze manieren beschreven.

Onder de douche

Als je heerlijk staat te douchen en je hebt je gewassen, kun je een momentje voor jezelf nemen om je problemen mee te geven aan het water. Stel jezelf heel bewust voor hoe het water dat over je hoofd loopt, je problemen meeneemt. Alle nare gedachtes en zorgen spoelen zo met het water het afvoerputje in. Weg van jou.

Meegeven aan de zee

Als je een dagje lekker op het strand bent en er zit je iets dwars kun je met je voeten in het water gaan staan. Laat telkens een specifieke gedachte of een specifiek gevoel de hoofdrol in je lijf spelen.

Stel jezelf voor dat je dit gevoel of deze gedachte naar je voeten kunt duwen. Het water wat over je voeten stroomt trekt het vervolgens uit je voeten en neemt het mee naar de dieptes van de zee. Doe dit vervolgens gedurende een paar minuten met alle gedachtes en gevoelens die in je opkomen.

Na deze minuten zal je weer meer rust hebben en meer kunnen genieten van je heerlijke dagje op het strand.

Water drinken

Een andere manier, die je echt overal kunt toepassen, is het meegeven van je problemen aan het water wat je drinkt.

Pak een flesje of een glas water en bedenk dat dit water je lichaam en geest verlost van alles wat je dwars zit. Dit doet het van het moment dat je het doorslikt. Het water maakt al je zorgen los en zorgt ervoor dat jij je problemen eruit zweet of plast.

[xyz-ihs snippet=”bolstress2″]