Hulp bij stress

aromatherapie

Als jij je stress niet meer aan kan en hulp wilt om van je stress af te komen, zijn er verschillende soorten therapeuten die je kunnen helpen. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, heb ik hier 4 soorten therapieën op een rijtje gezet.

Massagetherapie

Massages werken natuurlijk sowieso al heerlijk ontspannend. Massagetherapie gaat nog een stapje verder. Er wordt namelijk bewust gewerkt aan jouw ontspanning en vaak worden ook de oorzaken van de stress aangepakt. Dit wordt meestal gedaan door masseren en praten te combineren.

Coaching

Een goede coach kan jou helpen je stress echt aan te pakken. Een coach zorgt ervoor dat jij inzicht krijgt in de oorzaak van je stress en begeleid je vervolgens in het aanpakken van deze oorzaak. Dit gebeurt met name door goede gespreken, oefeningen en tips.

Aromatherapie

Aromatherapie maakt gebruik van geuren die op de hersenen inwerken. Daarnaast wordt er vaak gemasseerd. Dit zorgt voor een heerlijke ontspanning en pakt je stress goed aan.

Homeopathie

Een homeopaat kan met vele klachten uit de voeten. Zeker stress kan goed verholpen worden. Bij homeopathie neem je vaak een korreltje of je neemt een beetje water waarin een korreltje opgelost is. Als je overweegt om naar een homeopaat te gaan, is het belangrijk dat je weet dat een homeopaat naar jouw als geheel kijkt en dus al je andere klachten en je persoonlijkheid meeneemt in het opstellen van een behandelplan.

Over Scarlet Le Pair

Dit is mijn oude blog, dus allereerst excuses voor eventuele spellingfouten die je tegenkomt. :) Grammatica is door mijn dyslexie niet mijn sterkste kant. Mocht je me willen helpen door je gevonden foutjes aan me te mailen, dan is dat altijd welkom. :) Ik hoop dat je een mooi inzicht of een mooie tip uit de artikelen kunt halen, want ze komen namelijk uit mijn eigen reis. :)

One comment on “Hulp bij stress

  1. Pingback: Mogelijke oorzaken van vermoeidheid | Rust en Geluk