Hoe wordt ik minder onzeker in het openbaar?

sociaal zelfvertrouwenIedereen wil geaccepteerd en gewaardeerd worden en juist daardoor ontstaat een onzekerheid, een angst voor afwijzing. Hoe kom je hier vanaf?
Het is zo lekker om naar buiten te lopen of naar een verjaardag te gaan zonder bang te zijn om fouten te maken en je af te vragen of ze je wel mogen. Het is zo lekker om zelfverzekerd in een groep te zijn en je geen zorgen te maken over hoe ze naar je kijken.

Om dit te bereiken, zijn er twee dingen die je heel erg kunnen helpen, namelijk: bepalen bij wat voor mensen je wilt horen en bepalen wat er goed aan jou is.

Erbij horen zonder onzeker te zijn

Als je omringt bent door mensen die sowieso niet bij je passen, dan hoor je er nooit echt bij. Dit voedt je onzekerheid alleen maar meer en meer. Dit is hartstikke logisch, want in deze situatie is je angst om afgewezen te worden heel reëel.

Het is dus heel belangrijk om je met mensen te omringen die bij je passen. Dit zijn mensen waar je sowieso bij hoort. Deze mensen hebben overeenkomsten met jou en daardoor begrijpen ze je beter dan de meeste andere mensen. Er is gesprekstof in overvloed, omdat jullie verbonden zijn. Dit creëert veiligheid en zelfvertrouwen.

Wie ben jij? Als je weet wie jij bent, kun je bepalen bij wat voor mensen jij hoort en kun je deze mensen opzoeken, zodat je niet meer onzeker hoeft te zijn in het openbaar.

Wat is er goed aan jou?

Schrijf voor jezelf eens 10 eigenschappen op die mooi zijn aan jou. Misschien ben je wel liefdevol en zorgzaam.

De volgende stap zijn 3 dingen opschrijven waar je goed in bent. En schrijf vervolgens nog 3 dingen op die je echt leuk vind om te doen.

Daar mag je echt trots op! Aan de hand van deze dingen ga je eerst online forums, facebookgroepen en andere online plekken opzoeken waar de mensen die deze eigenschappen en interesses ook te vinden zijn. Ga de online contact met zijn aan.

Van online naar real life

Op deze online plekken kun je achterhalen waar deze mensen in het echt allemaal komen en weet je dus ook waar je de juiste mensen kunt ontmoeten. Ga naar deze plekken toe en zet jezelf ertoe aan om op een rustig tempo contact te leggen met anderen.
Als je hier merkt dat er mensen zijn die veel op jouw lijken, zal je merken dat je er wel bij hoort en daar wordt je natuurlijk een stuk zekerder van!
 

 

 

Een reactie

Reacties zijn gesloten.