Hoe kun je loslaten?

Loslaten van situaties waar je niks aan kunt veranderen, is enorm bevrijdend, maar hoe die je dat eigenlijk? Hoe laat je nu werkelijk iets los?

Of het nu gaat om je ex of om een ruzie, soms houd ietsje zo bezig, dat je er niet goed van wordt. Misschien wordt je er wel verdrietig van of juist boos. Misschien word je er wel zo moe van om met dat ene ding of met die ene persoon bezig te zijn. Je wilt dan gewoon verder kunnen. Je wilt het loslaten.

Wanneer kun je iets loslaten?

De eerste stap naar het loslaten, is ervoor zorgen dat je klaar bent voor het loslaten. En wanneer ben je er klaar voor om iets los te laten? Als je de emoties die bij de situaties horen verwerkt hebt.

Je bent er pas klaar voor om iets los te laten als je de emoties die bij de situatie hoort, de ruimte hebt gegeven en aan bent gegaan: als je ze verwerkt hebt.
Hierbij is het heel belangrijk dat je eerlijk bent naar jezelf. Onderdruk je emoties niet en vecht er niet tegen, omdat je ze van jezelf niet mag voelen. Het onderdrukken van emoties, maakt de emoties alleen maar sterker en maakt het onmogelijk om los te laten.

Stap een is dus eigenlijk het aangaan en verwerken van die prachtige emoties.

Stap 2: het loslaten zelf: geef jezelf toestemming

Als je er klaar voor bent om hetgeen wat je los wilt laten, los te laten, dan mag je jezelf toestemming geven om los te laten.

De kans is namelijk heel groot dat je iets niet los kunt laten, omdat je het jezelf niet toestaat. Met vragen als: ‘Wat als mij ex me ineens terug wil?’, ‘stel je voor dat mijn oma van boven toekijkt en denkt dat ik haar vergeet, omdat ik haar overlijden loslaat?’ zet je jezelf vast. Door jezelf met deze gedachtes bezig te houden, geef je jezelf geen toestemming om los te laten en kun je dus ook niet loslaten.

Geef jezelf toestemming om los te laten. Niemand heeft er namelijk iets aan als jij jezelf zo vast zet. Je wordt er namelijk een stukje ongelukkiger van!

Gun jezelf de vrijheid die je verdient en geef de ruimte aan je emoties en geef jezelf toestemming om los te laten.
Dat is het enige wat nodig is om echt los te laten.

Wil je hulp bij het loslaten? Kijk dan eens bij Hypnose of Lifecoaching.

[xyz-ihs snippet=”bolgelukkigzijn”]