Het doel van het leven

Het leven

Het is moeilijk te geloven dat we zomaar leven. Er moet een doel zijn van het leven en van jouw leven. Dat doel is er weldegelijk: het leven zelf.

De verbindingen om ons heen

Het leven is het doel van het leven. Het houdt zichzelf in stand met behulp van ieder individu op deze aarde. We zijn allemaal een deel van het geheel dat leven heet. We bezitten er allemaal een deel van: ons eigen leven.  Onze levens zijn dus allemaal met elkaar verbonden tot een groot geheel.

Het doel van ons eigen leven

Ons leven heeft dan ook een doel: het in stand houden van het geheel. Dit doen we door te zijn. Nog belangrijker dit doe je door echt jezelf te zijn. Als je echt jezelf bent, kun je beter zien wat je plek is in het geheel en kun je zelf invulling geven aan jouw eigen leven.

Als dit je lukt, wordt het leven makkelijker en aangenamer. Je gaat dan mee met de flow van het geheel en je hoeft niet meer te vechten.

Waarom het zo lastig is om jezelf te zijn

We leven in een maatschappij waarin alles om haast en vechten draait. De reden daarachter is het simpele verlangen macht te hebben. Het is een gewoonte geworden om tegen het geheel in te gaan, in de hoop zo meer macht te krijgen.

Helaas verliezen we juist zo alle macht die we echt hebben: de macht over onszelf. Ons ware zelf.

Het doel van het leven is dus jezelf zijn en alles te doen wat daarmee te maken heeft. Vervul jouw eigen behoeftes en verlangens. Dan vervul je jouw levensdoel en maak je bewust deel uit van het geheel.

[xyz-ihs snippet=”bolsucces”]