Genieten: 3 tips voor warme dagen

zon

De afgelopen dagen is het heerlijk weer geweest en er zullen vast meer warme dagen volgen. Het is wel belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt met dit weer. Om je daarbij te helpen, zijn hier 3 tips.

Leg lekkere dingen in de koelkast

Fruit, chocolade en andere lekkere dingen kun je in de koelkast leggen. Zo zijn ze heerlijk fris als je trek hebt in iets lekkers. Ideaal tijdens de warme dagen.

Drink voldoende water

Het is heel belangrijk dat je genoeg water of andere vloeistoffen drinkt. Je zweet ongemerkt namelijk en raakt op andere manieren vocht kwijt. Zoals je vast weet heb je dat vocht nodig om je lichaam te laten functioneren.

Drink dus minstens elk uur een (half) glas drinken.

Extra tip: leg citroen of sinasappel in de koelkast en doe hiervan een schijfje in je water. Zo geef je jouw drinken een lekker smaakje en je water blijft kouder.

Drink en eet geen hele koude dingen als je het echt warm hebt

Als je het echt heel warm hebt, bijvoorbeeld als je lekker hebt liggen zonnen, is het aan te raden om iets te eten of te drinken dat niet al te koud is. Pak dus geen eten of drinken uit de koelkast in dat soort situaties.

Zo voorkom je dat je lichaam een schok krijgt van de kou. Deze schok is namelijk niet goed voor je lijf en al helemaal niet voor je maag en darmen. Je kunt dan ook last krijgen van deze organen  als je te koude dingen eet of drinkt.

Daarnaast kun je last krijgen van het bekende brain freeze oftewel ijshoofdpijn .

[xyz-ihs snippet=”bolgezondheid”]