Gelukkig zijn met jezelf

weegschaal

Gelukkig zijn met jezelf kan best lastig zijn. Jij alleen bent alleen en daarnaast heb je ook een aantal eigenschappen die je niet zo mooi vindt. Toch kun jij ook gelukkig zijn met jezelf.

Perfect zijn bestaat niet

Een van de eerste dingen die jij je moet realiseren dat perfect zijn niet bestaat. Iedereen heeft wel een mindere eigenschap (lichamelijk en/of fysiek). Hier ben je een mens voor en het is ook niet erg. Perfectie is een onhaalbaar ideaal beeld dat je beter los kunt laten.

Vind balans

Je kunt wel streven naar balans. Als je balans gevonden hebt, heb je meer rust en ben je gelukkiger met jezelf. Er zijn veel verschillende soorten balansen, maar de belangrijkste zijn de volgende:

  • Balans tussen lichaam en geest
  • Balans tussen het onbewuste en het bewuste
  • Balans tussen denken en voelen

De manier om balans te vinden, is jezelf kennen. Als je bijvoorbeeld jouw eigen gedachtes en gevoelens kent, kun je een bewuste afweging maken tussen die twee en daarmee balans creƫren.

Houdt je bezig met wat je wel kan

Daarnaast is het heel belangrijk dat je jezelf bezighoudt met positiviteit. Dus denk in oplossingen en niet in problemen. Houdt jezelf bezig met wat je wel kan en niet met wat je niet kan.

De truc is alles te accepteren en vervolgens de dingen waar je niks mee kunt loslaten. Ga aan de slag met de dingen waar je wel iets aan kan doen.

[xyz-ihs snippet=”bolgelukkigzijn”]