Gelukkig zijn: jezelf complimenten geven

Door jezelf complimenten te geven word je gelukkiger.

Als mens zijn we erg gevoelig voor kritiek, maar we zijn ook erg gevoelig voor complimenten. Daar kun je natuurlijk goed gebruik van maken.

Geef jezelf elke dag een compliment

Een van de makkelijkste manieren om jezelf gelukkiger te maken, is jezelf regelmatig een compliment geven. Wat heb jij vandaag goed gedaan? Wat heb je vandaag bereikt? De antwoorden op deze vragen hoeven niet eens zo groot te zijn. Je kunt jezelf in de volgende situaties ook prima een compliment geven:

  • Je hebt het stoute gedrag van je kind goed aangepakt
  • Je hebt eerlijk verteld wat je van iets vond
  • Je hebt vandaag leuke kleding aan
  • Je bent op tijd aangekomen op de plek van bestemming

Het is een manier van positief denken

Jezelf complimentjes geven is een manier om ervoor te zorgen dat je positiever wordt en daarnaast in gaat zien dat je heel veel goed doet! Hier wordt je natuurlijk een stuk gelukkiger van.

Het is aan te raden om jezelf minstens elke dag een compliment te geven. Het beste is natuurlijk om jezelf direct een compliment te geven als je iets goed gedaan hebt.

Over Scarlet Le Pair

Dit is mijn oude blog, dus allereerst excuses voor eventuele spellingfouten die je tegenkomt. :) Grammatica is door mijn dyslexie niet mijn sterkste kant. Mocht je me willen helpen door je gevonden foutjes aan me te mailen, dan is dat altijd welkom. :) Ik hoop dat je een mooi inzicht of een mooie tip uit de artikelen kunt halen, want ze komen namelijk uit mijn eigen reis. :)

Comments are closed.