Een ontmoeting met een hert

hert

Herten zijn van nature wilde dieren die voor het minste of geringste wegvluchten. Om een hert te zien heb je dan ook vaak veel geluk nodig. Veel geduld hebben is ook een optie, je kunt namelijk ook in een uitkijktoren in het bos of bij de heide gaan zitten.

Een wild dier dat naar je toekomt

In uitzonderlijke situaties komt een wild dier, zoals een hert, uit zichzelf naar je toe. Dit zijn van die ervaringen die je nooit meer zult vergeten.

In de week die ik op de Veluwe heb doorgebracht kwam er een hert naar me toe gelopen. Ik hoorde haar al lang aankomen en bleef doodstil staan. Ze benaderde me tot drie meter afstand en bleef een paar seconden staan. Vervolgens rende ze weg, dieper het bos in.

Wat betekent dit?

Mijn gedachtes schieten gelijk daar de droomsymboliek van een hert. In dromen staat een hert voor de ziel, de kern van een mens.

Voor mij betekende deze ontmoeting dat ik bij mijn eigen kern ben, dat ik in reine ben met mezelf. Dat klopt in zekere zin ook als je nuchter nadenkt over deze ervaring. Alleen iemand die heel rustig is en stil staat, en dus niet afgeleid is met bijzaken, wordt niet snel ervaren als een grote bedreiging door dieren.

Bijzondere ervaringen met dieren kan je op verschillende manieren interpreteren. Het is hierbij niet belangrijk of je interpretatie goed of fout is. Het is namelijk de interpretatie zelf die de grootste boodschap bevat.

Jouw interpretatie van een bijzondere ervaring vertelt jou wat je nodig hebt en wat je onderbewuste je voor raad geeft.

Voor mij betekent mijn eigen interpretatie dat ik me lekker bezig moet houden met dromen en ook met mijn eigen kern en met de kernen van andere mensen. Gelukkig is dat precies wat ik doe.

[xyz-ihs snippet=”bolinzicht”]