Droombetekenis: de vier elementen

storm

Water, vuur, aarde en wind komen vaak in onze dromen voor. Elk element heeft een andere betekenis. Welke dit is, lees je hieronder.

Aarde in dromen

Als je met aarde bezig bent in je droom of op aarde loopt, betekent dit vaak dat je behoefte hebt om praktisch te zijn. Je wilt minder zweven en beter gegrond zijn.

Het kan ook zijn dat je vast zit in aarde of leven begraven bent. Dit is een aanwijzing dat je onbewuste meer aandacht nodig heeft. Je hebt meer inzicht nodig in je onbewuste gewoontes en drijfveren.

Vuur in dromen

In een positieve droom duidt vuur op passie, hartstocht en kracht. Als het vuur onder controle is, kun je deze eigenschappen inzetten en voor je laten werken.

Als het vuur niet onder controle is, is het belangrijk dat jij je eigen krachten gaat ontdekken en er meer leert werken.

Daarnaast kan vuur duiden op reiniging, kracht en transformatie.
Als je verbrand wordt door vuur of het vuur komt voor in een nachtmerrie, dan is de kans groot dat je een nieuwe levensfase ingaat of een nieuwe relatie begint. Onbewust ervaar je hierdoor angst en spanning.

Water in dromen

Water is reinigend en kan staan voor het loslaten van spanning en het wegspoelen van zonden en problemen.

Daarnaast staat water vaak voor emoties en gevoelens. Het kan hierbij ook gaan om het onderbewuste.
Als het water wild is, kan dit betekenen dat je hevige emoties hebt, die geuit moeten worden. Als je meegesleurd wordt door het water, laat je jezelf te erg leiden door je emoties.

Als het water rustig en kalm is, ben je emotioneel in balans.

Wind in dromen

Storm en een harde wind, kunnen staan voor zware tijden. Dit kan gaan om verstandelijk zware tijden, maar ook gewoon lastige tijden in het leven. Als je kunt blijven staan en er gaat niks kapot, heb je de situatie onder controle. Als de wind vernietigend is, voel je jezelf in het echte leven machteloos en is het tijd om je leven te veranderen.

[xyz-ihs snippet=”boldromen”]

Een reactie

  1. hallo, afgelopen nacht heb ik gedroomd dat ik de stopcontact aan de muur doe en ik krijg brand. doe ik nog een keer krijg ik brand. stopcontact haal uit.!ik loop snel naar buiten haal ik snel snel in de emmer water om brand uit te doen, dan ben ik zo moe, gelijk val ik op de grond. val ik flauw. ik hoor mijn man mij roept en mij vasthoudt. dan wordt ik wakker. ik hoop dat ik uitleg krijg over betekenis van mijn droom. bedankt

Reacties zijn gesloten.