Droom betekenis

dromenvanger

De betekenis van een droom kun je inzetten in je leven. Een droom vertelt je namelijk wat er in jouw onderbewuste speelt en waar je dus op moet letten. Hieronder vind je de verklaring van de 4 meest gedroomde scenario’s.

Dromen over de dood

Dromen over de dood kan heel eng zijn, zeker als het gaat om de dood van een geliefde of over de dood van jezelf. Gelukkig heeft het dromen over de dood vaak een positieve betekenis. Het duidt namelijk op een nieuw begin. Er wordt iets afgesloten en aan iets nieuws begonnen.

Dromen dat je valt

Je schrikt wakker omdat je in je droom viel. Dat is echt een heel naar gevoel die meestal geen betekenis heeft. Dromen dat je valt wordt namelijk meestal veroorzaakt door het ontspannen van je lichaam als je inslaap valt. Zodra al je spieren helemaal ontspannen zijn, kan dit in een droom vertaald worden als het verdwijnen van de ondergrond.

Dromen dat je tanden uit je mond vallen

Deze angstaanjagende gebeurtenis wijst erop dat je iets belangrijkst niet uitspreekt of dat je ergens over liegt.

Als er bij iemand anders de tanden uit de mond vallen of wegrotten, kan dit er dus ook op duiden dat je onbewust het vermoeden hebt dat deze persoon iets achterhoudt of ergens over liegt.

Dromen over zwangerschap

Als je droomt dat je zwanger bent, duidt dit zelden op een daadwerkelijke zwangerschap. Meestal betekent het dat je iets aan het ontwikkelen bent of dat er een verandering/proces aan de gang is.

Bevallen in een droom betekent dan ook vaak dat het proces of de verandering voltooid is.

[xyz-ihs snippet=”boldromen”]