Dieren in dromen: honden en slangen

slangen in dromen

Dieren hebben en bijzondere betekenis in onze dromen. Ze zeggen iets over onszelf en geven vaak onze sterkste behoeftes of eigenschappen aan.

Honden in dromen

In de droomwereld staat een hond vaak voor trouw en loyaliteit. Een echte vriend.
Het kan zijn dat je behoefte hebt aan een echte levenspartner. Een hond in een droom, betekent echter vaker dat je trouw aan jezelf moet zijn.

Als de hond wegloopt, terwijl je dat niet wilt, is het tijd om al je relaties onder de loep te nemen.  Het kan namelijk zijn dat een persoon in jouw leven steeds verder van je af komt te staan.
De droom kan er ook zijn om je te helpen dit te verwerken.

Een valse hond wijst erop dat er een schadelijk persoon dichtbij jou staat en dat dit jou negatief aan het beïnvloeden is. Een valse hond kan ook betekenen dat je jezelf tekort doet en niet trouw bent aan jezelf.

Slangen is dromen

Slangen worden vaak geassocieerd met gemeenheid en leugens. Een slang kan hier ook zeker op duiden als de rest van de droom ook negatief is of als er een nare sfeer hangt.
Als je in een negatieve droom gebeten wordt door een slang, duidt dit erop dat je beïnvloed wordt door deze leugens.

Een andere betekenis voor slangen in dromen is genezing. Slangen zijn ook verwerkt in het symbool van artsen en apotheken.
Slangen kunnen ook duiden op vernieuwing en nieuwe kennis en wijsheid.

In een positieve droom, duidt het gebeten worden door een slang erop dat je in een proces van genezing zit of dat je de vernieuwing accepteert en tot je neemt.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone
Scarlet Le Pair

Over Scarlet Le Pair

Ik ben een passievolle, jonge vrouw die mensen graag rust en geluk brengt. Dit doe ik in het dagelijks leven als persoonlijk begeleider. Daarnaast heb ik een grote passie voor schrijven. Deze passie zet ik hier in om jou informatie te geven over ontspanning en genieten. Warme groet, Scarlet Le Pair

8 comments on “Dieren in dromen: honden en slangen

 1. ik heb een ingewikkelde droom over een slang

  dus ik kreeg een pot van iemand die ik ken om ergens naar toe te brengen. onderweg deed ik de pot open uit nieuwsgierigheid en in de pot was het vloeibare zwarte mengsel en opeens kroop daar een slang uit. uit paniek liet ik die pot vallen en die liep achter mij aan. toen kwam ik bij een kamer waar mensen die ik kende (khad die gevoel da ik die mensen kende toch) mij hielpen om die slang te vangen. we brachten het bij een vrouw die ervoor moest zorgen (ze was een soort waarzegster of een heks ofzo) en we hadden haar betaald, en ze zei dat we haar volgende maand moesten betalen anders ging ze die slang weer los laten. opeens zag ik weer die vrouw en ze zei da we niet hadden betaalt en liet die slang weer los en die slang liep weer achter mij aan. op het einde was ik op de grond en stond ik face to face met die slang maar iemand achter die slang stak de punt van een zwaard of een mes bij de achterkant van de slang. en iemand zei ‘die slang is niet dodelijk’.

  zou iemand mij kunnen helpen hiermee

  merci

  • Goede middag,

   Als ik je droom zo lees, denk ik dat je heel erg op de mensen in je omgeving moet gaan letten.

   Volgens je droom zijn er namelijk een aantal mensen in je leven die eigenlijk niet zo lief zijn en voor wie je op moet passen.
   Er zijn ook mensen die je helpen en ervoor zorgen dat je je verder ontwikkelt.
   En als laatste zijn er mensen die niet slecht zijn, maar waar je ook niet veel aan hebt, tenzij je ze ‘betaald’. Dit betekent dat ze je helpen als het ze zelf ook iets oplevert, wat in principe niet zo heel slecht is.

   Wat ik ook uit je droom haal, is dat het tijd is dat je goed en liefdevol naar jezelf gaat kijken. Sommige angsten en sommige gewoonten, belemmeren je (on)bewust en de tijd is aangebroken dat je er iets mee mag gaan doen.

   Kun je hier wat mee?

 2. Hallo,

  ik heb gedroomd dat ik in het bos aan het wandelen was met mijn honden en er lagen slangen op het bospad, toen ik er voorbij wou lopen, beten ze mijn honden, mij hebben de slangen niet gebeten.
  Ik ben toen naar de dierenarts gegaan en toen de honden genezen waren, ben ik terug gaan wandelen in het bos en toen zijn mijn honden terug gebeten door de slangen en opnieuw ik weer niet.
  Daarna is mijn droom gestopt.
  Enig idee of dit een betekenis heeft?
  Bedankt

  • Goede morgen Magalie,

   Zoals ik het lees, klinkt het heel erg alsof je in een omgeving zit die in principe goed voor je werkt, maar er liggen addertjes onder het gras.
   Er zijn dingen die jij niet ziet, maar wel kan merken als je op je dieren let en als je op je intuïtie let.
   Zeker omdat je zelf niet gebeten werd en je honden genezen konden worden, is er nog niet te veel aan de hand, maar dat je er over droomt, betekent wel dat het belangrijk is dat je nu waakzaam en alert gaat worden.

   Er zijn dus leugens en verborgen geheimen in je omgeving die je nu nog niet te veel beïnvloeden, maar het gaat erger worden.
   Let dus goed op en blijf bij je intuïtie.

   Fijne dag!

 3. Hallo,
  Ik werd net wakker na een hele rare droom.zeker omdat ik zelden droom en het me niet goed kan herinneren.ik was in mijn ouderlijk huis.mijn zusjes,broertje en ouders waren er ook.en er waren 2 hele grote anacinda achtige ratelslangen.na een tijdje ontwijken van die beesten zonder paniek had mijn vader er een gedood en hield de ratel voor mijn neus.nu was hij het mes aan het slijpen en gaf dit aan mij.ik moest de grootste en laatste doden.en net toen ik dit wilde proberen werd ik wakker. Wat zou dat betekenen?

  • Goede middag,
   Zoals ik het lees, lijkt het er heel erg op dat je sterker aan het worden bent. Dit is (onbewust) misschien even lastig, maar je bent een goede beschermer en wordt steeds sterker. Vertrouw op jezelf dan kun je de grootste gevaren aan. Zeker als je je laat helpen door mensen die dichtbij je staan.
   Uiteindelijk moet je het echter wel zelf doen, niemand kan jouw problemen voor je oplossen, maar ze kunnen je wel hulpmiddelen aanbieden.

   Fijne avond!

 4. Ik droomde over een verslaafde die hulp zocht maar ik ging weg…. Ik was op een boot toen ik boven kwam werd ik geleid door een herders hond ik durfde niet snel te lopen om het hoekje zag ik een vrouw of de hond van haar was en ze zei ja. Ik heb er wel honderd en toen zag ik al die herdershonden staan bovenaan de boot meer weet ik niet

  • goede morgen,

   Mijn interpretatie van je droom is dat je mag vertrouwen op je gevoel. Je wordt namelijk goed beschermd en je mag je erdoor laten leiden.
   Ga dus weg als je het gevoel hebt dat je weg moet gaan en ga naar de plaatsen toe waar je de behoefte hebt om naartoe te gaan.
   Als je een beetje openstaat voor spiritualiteit, kan de vrouw ook je gids voorstellen die je hier allemaal in begeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>