Dieren in dromen: honden en slangen

slangen in dromen

Dieren hebben en bijzondere betekenis in onze dromen. Ze zeggen iets over onszelf en geven vaak onze sterkste behoeftes of eigenschappen aan.

Honden in dromen

In de droomwereld staat een hond vaak voor trouw en loyaliteit. Een echte vriend.
Het kan zijn dat je behoefte hebt aan een echte levenspartner. Een hond in een droom, betekent echter vaker dat je trouw aan jezelf moet zijn.

Als de hond wegloopt, terwijl je dat niet wilt, is het tijd om al je relaties onder de loep te nemen.  Het kan namelijk zijn dat een persoon in jouw leven steeds verder van je af komt te staan.
De droom kan er ook zijn om je te helpen dit te verwerken.

Een valse hond wijst erop dat er een schadelijk persoon dichtbij jou staat en dat dit jou negatief aan het beïnvloeden is. Een valse hond kan ook betekenen dat je jezelf tekort doet en niet trouw bent aan jezelf.

Slangen is dromen

Slangen worden vaak geassocieerd met gemeenheid en leugens. Een slang kan hier ook zeker op duiden als de rest van de droom ook negatief is of als er een nare sfeer hangt.
Als je in een negatieve droom gebeten wordt door een slang, duidt dit erop dat je beïnvloed wordt door deze leugens.

Een andere betekenis voor slangen in dromen is genezing. Slangen zijn ook verwerkt in het symbool van artsen en apotheken.
Slangen kunnen ook duiden op vernieuwing en nieuwe kennis en wijsheid.

In een positieve droom, duidt het gebeten worden door een slang erop dat je in een proces van genezing zit of dat je de vernieuwing accepteert en tot je neemt.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone
Scarlet Le Pair

Over Scarlet Le Pair

Ik ben een passievolle, jonge vrouw die mensen graag rust en geluk brengt. Dit doe ik in het dagelijks leven als persoonlijk begeleider. Daarnaast heb ik een grote passie voor schrijven. Deze passie zet ik hier in om jou informatie te geven over ontspanning en genieten. Warme groet, Scarlet Le Pair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>