De talen van de liefde

De talen van de liefde

Er zijn verschillende manieren om liefde te uiten. Deze manieren worden ook wel de talen van de liefde genoemd. De manier waarop jij jouw liefde voor iemand uit is een combinatie van deze zes talen, waarin er een de hoofdrol speelt.

De zes talen van de liefde

  1. Zorgen voor en verzorgd worden
  2. Samen leuke dingen doen
  3. Fysiek contact (kusjes, knuffelen, seks)
  4. Cadeautjes geven en krijgen
  5. Waardering geven en ontvangen
  6. Oprechte aandacht hebben voor elkaar

Jij uit jouw liefde voor iemand dus met een combinatie van deze zes talen. Hierbij heb jij een hoofdtaal. Dit is ook de liefdestaal waarin jij de uiting van liefde naar jou toe het beste herkent.

Dit betekent dat als jouw hoofdtaal het zorgen en verzorgd worden is en jouw partner heeft als hoofdtaal fysiek contact. Dat jij het gevoel kan hebben dat jouw partner niet (veel) om je geeft. Je partner kan dit gevoel natuurlijk ook krijgen.

Om deze reden is het belangrijk dat je weet wat jouw belangrijkste taal van de liefde is en wat de belangrijkste taal van je partner is. Zo kunnen jullie hierop in spelen en er zeker van zijn dat jullie je allebei zeer geliefd voelen.

Jouw taal van de liefde achterhalen

Stel je gaat op vakantie naar een onbewoond eiland met je partner. Je mag maar een van de talen van de liefde meenemen op deze vakantie. Welke taal zou dat zijn?

Dit mag echt maar een taal zijn. Zonder deze manier van liefde uiten, kan jij echt niet. Dit is jouw hoofdtaal.

Over Scarlet Le Pair

Dit is mijn oude blog, dus allereerst excuses voor eventuele spellingfouten die je tegenkomt. :) Grammatica is door mijn dyslexie niet mijn sterkste kant. Mocht je me willen helpen door je gevonden foutjes aan me te mailen, dan is dat altijd welkom. :) Ik hoop dat je een mooi inzicht of een mooie tip uit de artikelen kunt halen, want ze komen namelijk uit mijn eigen reis. :)

Comments are closed.