Beter slapen: drink minder koffie

Als je minder koffie drinkt, slaap je beter

Koffie bevat cafeïne en juist dit stofje zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en ook minder goed kunt slapen.

Drink geen koffie voor het slapen gaan

Het is aan te raden om een paar uur voor het slapen gaan geen koffie meer te drinken. Zo komt je lichaam makkelijker in de slaapstand en het zorgt er ook voor dat je beter doorslaapt.

Het argument: ‘ik drink al jaren koffie en ik slaap toch goed’ geloof ik. Hier wil ik enkel op zeggen dat als dat zo is jouw lichaam verslaafd is aan cafeïne. Dit is, als je niet te veel koffie drinkt, niet zo heel erg.

Hoeveel koffie is gezond?

De hoeveelheid koffie die gezond voor je is, hangt natuurlijk af van de hoeveelheid cafeïne die in je koffie zit. Over het algemeen past het drinken van 4 kopjes Koffie op een dag gezond.

Koffie houd je dan op een gezonde manier alert en je krijgt goede antioxidanten binnen.

Koffie drinken en roken

Mocht je naast een fanatieke koffiedrinker ook een roker zijn, dan wil ik je even waarschuwen als je wilt gaan stoppen met roken. De stoffen die je binnenkrijgt met roken halveren namelijk hoeveelheid cafeïne die je uit de koffie binnenkrijgt. Dit betekent dat als je stopt met roken en toch evenveel koffie blijft drinken, jouw lichaam een dubbele hoeveelheid cafeïne te verwerken krijgt. Hier kun je klachten zoals hyperactiviteit en hoofdpijn van ondervinden. In het ergste geval kan je een psychose of een overdosis aan cafeïne krijgen.

Stop je met roken? Halveer dan gelijk de hoeveelheid koffie die je op een dag drinkt.

[xyz-ihs snippet=”bolslapen”]