actie ondernemen in 4 stappen

actie ondernemen

Ben je het zat? Wil je de situatie veranderen en actie ondernemen? Gebruik dan deze vier vragen om het op de juiste manier te doen.

Hoe gaat het?

Als eerste is het belangrijk dat je nagaat hoe het met jou gaat. Het is namelijk belangrijk dat je handelt vanuit kalmte. Ga dus na uit welke gevoelens jouw handelingen voortkomen.

Voel je woede? Angst? Jaloezie? Verdriet? Als je een van deze emoties ervaart en vanuit deze emoties handelt, is het belangrijk dat je deze gevoelens eerst verwerkt voor je actie onderneemt.

Wat wil je?

Wat wil je eigenlijk precies veranderen? Wat is er aan de hand en hoe wil je dat dit wordt? Zorg ervoor dat je hier een duidelijk beeld van hebt. Dat zorgt ervoor dat je een duidelijk beeld hebt om naartoe te werken.

Wat kun je?

Welke hulpmiddelen heb je tot je beschikking? Wat zijn je mogelijkheden en opties? Ga dit goed na en schrijf je mogelijkheden het liefst duidelijk op.

Je kunt dan altijd terugvallen op dit lijstje. Je kunt als het nodig is een andere mogelijkheid inzetten. Dit maakt het oplossen van de situatie meer haalbaar.

Tip: ga ook na wie je kunnen helpen.

Wat besluit je?

Maak een soort plan van aanpak. Wat moet er gebeuren en hoe ga je dit doen?

Hoe kun je jezelf helpen als het even moeilijk is en je het op wilt geven? Hoe zorg je ervoor dat je niet vergeet de verandering door te zetten en vast te houden?

[xyz-ihs snippet=”boloplossingen”]